To je to što me zanima!

Mesić: Možemo čekati ako Slovenija ne povuče odluku

Stipe Mesić je u Zadru rekao da Hrvatska želi s EU pregovarati i sa Slovenijom riješiti spor, ali bi Slovenci trebali povući svoju odluku o granici
Vidi originalni članak

Predsjednik Republike Stjepan Mesić u posjetu je Zadarskoj županiji, te je prokomentirao odnose sa susjedima Slovencima.
- Nisam se nadao ovome od Slovenije. Kad smo se osamostaljivali sami su rekli da ćemo granicu riješiti na principu međunarodnog prava - rekao je Mesić.
Kazao je kako se sa Slovencima treba dogovoriti hoće li spor "zamrznuti" ili ga riješiti sudskim putem.
- U svakom slučaju ne može se raspravljati na način da slovenski parlament donese odluku da je granica Slovenije u Piranskom zaljevu na našoj obali. To bi značilo da ako se žele kupati u Piranskom zaljevu, Hrvati u more moraju nositi putovnicu, a tako je malo teže plivati. Ako se od nas traži da ne prejudiciramo granice, treba vidjeti što po tom pitanju radi Slovenija - zaključio je Mesić. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • prudje 19.03.2009.

    Svaki zlovenec ima jedan luftmadrac i oni buju prva linija obrane u Savudrijskoj Vali!

  • damok 18.03.2009.

    ebli vas kekeci i kanader i sva pipadajuća srodna gamad koja vas čeka u OJROPI....

  • zlundralo 18.03.2009.

    baš me zanima kako bi slovenci onda čuvali granicu...šta bi imali barke kod naše obale i tjerali sve plivače na obalu...prvo mislim da im to ni europa nebi dopustila jer nisu sposobni čuvati granicu na cijelom piranskom zaljevu...po tome ispada da bi svaki čovjek koji uđe tamo u vodu bio u europi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare