To je to što me zanima!

Mesić: Ne treba nam krizni porez nego izlazak iz krize

Mesić je dodao kako prijedlog ekonomista da se napravi devalvacija pa deprecijacija kune treba razmotriti. No smatra da Vlada neće pristati na to
Vidi originalni članak

Mislim da Hrvatskoj ne treba krizni porez nego izlazak iz krize. Nisam za rješenja 'preko koljena’ jer ako se u ekonomiji napravi pogrešan korak, on se reflektira idućih deset godina, rekao je predsjednik Mesić na sastanku s članovima Znanstvenog društva ekonomista, javlja Večernji list. Dodao je kako prijedlog ekonomista da se napravi devalvacija pa deprecijacija kune treba ozbiljno razmotriti, ali da ga Vlada vjerojatno neće uvažiti. Nije rekao misli li da Vlada vuče krive poteze.
- Sadašnja politika vodi kontinuiranom rezanju i rebalansima, što je neprihvatljivo. Potrebno nam je refinanciranje i reprogramiranje obveza, uz primarno ulaganje u proizvodnju. Sadašnje su mjere ad hoc, a trebale bi biti sustavnije. Što se tiče kriznog poreza, mislim da bi bilo puno učinkovitije uvesti porez na ekstraprofit, prije svega bankama, te poreze na kapitalnu dobit i luksuz - rekao je Saša Drezgić, jedan od autora prijedloga Znanstvenog društva ekonomista.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • esna v 22.07.2009.

    ako vlada prihvati prijedlog i devalvira kunu,opet je to udar na narod.Samo su obični građani dizali stambene kredite i imaju velike rate...do neba....Ova ekipa koja to predlaže dobila je stanove još u JUGI, otkupila ih za 5-6 tisuća mara- ka..... prodala za 100-150 tisuća €. kao što vidite,nitko nije rekao evo JA SE ODRIČEM PLAĆE IZNAD 2814,00 KUNA,naknade u nadzornim tijelima,automobila....kartica. Gospodine Mesiću,ujedinite vlast i oporbu.Svima u državnim županijskim i općinskim organima ista plaća 4000,00 bruto bez prava na automobil ...topli obrok....prijevoz.Za one iz unutrašnjsti koji dolaze u Zagreb terenski dodatak od 1600,00 kuna.Nema dnevnica.Državna i gradska poduzeća koja posluju s gubitkom neka otpuste menađere,članove uprave.....i naravno sav rukovodeći kadar na 4000,00 bruto

  • user_37285 22.07.2009.

    mesicu bas se vidi da nemas pojma o ekonomiji........................

  • sudacx 22.07.2009.

    e i taj je jedan od onih koji nas je doveo tu di jesmo.... ostala nam je domovnica i dug na nama i generacijama... prodali nas za saku jada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare