To je to što me zanima!

Mesić o Patriji: Ima gadova u Hrvatskoj koji bi me umočili

Finski sud presudio je da su dvojica od trojice menadžera Patrije krivi za davanje mita hrvatskim dužnosnicima kako bi Hrvatska kupila Patrijina oklopna vozila
Vidi originalni članak

Sud u finskom gradu Hemenlinu jednoglasno je odlučio da su dvojica od trojice optuženih bivših menadžera Patrije krivi za davanje mita hrvatskim dužnosnicima pri prodaji oklopnih vozila 2007.

Heikki Hulkkonen i  Reijo Niittynen osuđeni su na uvjetnu kaznu od 20 mjeseci zatvora a Patria je osuđena na plaćanje 297 tisuća eura. Treći optuženi menadžer Patrije Tuomas Korpi oslobođen je optužbi, javlja HRT.

Prema optužnici, menadžeri su preko posrednika podmitili tadašnjeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića te direktora tvornice "Đuro Đaković" Bartola Jerkovića. Te je optužbe Stjepan Mesić više puta opovrgnuo, a istog je stajališta i danas.

'Nema ni jednog razloga da se mene za bilo što tereti'

- Ja ne znam tko je dizao novac u Patriji, ne znam menadžere i ne znam kome su davali novac. Sve je to moguće, ali to sa Hrvatskom nema veze, odnosno nema veze s Predsjednikom Republike jer je Predsjednik vrhovni zapovjednik i nema veze s nabavom bilo kakve opreme i naoružanja. Zato je zaduženo Ministarstvo obrane. Nema ni jednog razloga da se mene ovdje za bilo što tereti. Ali ima gadova u Hrvatskoj koji bi htjeli mene umočiti, samo moraju znati da do njihove i do moje smrti to neće dočekati, poručio je za HRT bivši predsjednik.


Idi na 24sata

Komentari 253

  • kokaza5 18.02.2015.

    Znamo da ih ima, ne brini se ti. Znamo da si čist ko suza.

  • polo90 18.02.2015.

    Nazivati ljude kiji ga i dan danas financiraju gadovima, je krajnje drsko i bezobrazno .Postoji samo jedno pitanje tko je tu hajdučija a tko pravo i pravda,jedan danas odlazi a drugi se trebaju zapitati gdje zapravo žive ,jer njhov balon praznih iluzija je davno pukao.Priznao i ovaj na odlasku ,bolje ikad nego nikad .Ostati če zapamčen kao veliki prevarant.

  • mili999 18.02.2015.

    Mesić zvani izgubljeni ček.

Komentiraj...
Vidi sve komentare