To je to što me zanima!

Mesić Sanaderu: Ne može se živjeti samo za izbore...

Na raspravu o gospodarstvu Stipi Mesiću se nisu odazvali ni Sanader, ni Polančec i Vukelić. Čuli bi samo kritike. Premijer će o tome biti tek informiran
Vidi originalni članak

Umjesto vrha Vlade, na Mesićevom se okruglom stolu pojavio samo državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Leo Begović.
On je, uz druge sudionike skupa, od Mesića mogao čuti vrlo neugodna pitanja o stanju hrvatskog gospodarstva. Mesića su zanimale jednostavne, ali presudne stvari. Zašto u Kini, na policama dućana, može vidjeti sokove iz male susjedne države, ali ne i naše? (Novinari su zaključili da je riječ o slovenskom Fructalu). Zašto Korejanci rade tvornice automobila u Slovačkoj, ali ne i u Hrvatskoj? Zašto strani investitori nailaze na neviđene probleme, od korupcije do sporosti? Zašto se kod nas na građevinsku dozvolu zna čekati i 560 dana, deset puta dulje od zakonskog roka? Zašto se on s Putinom dogovori o suradnji, ali ni nakon godinu dana od nje nema ništa? Na ta pitanja odgovorilo mu je 25 vodećih ljudi iz svih sfera gospodarstva. Ne i glavni “igrač”, hrvatska vlada.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • entoni 20.04.2008.

    Ajoj malo, ali dobrih pitanja....... Odgovor bi ukratko bio : Trebamo nove ljude koji su pošteni i zainteresirani za dobrobit naše države .

  • diki 19.04.2008.

    S obzirom da je pred. Mesić sazvao skup kako bi kazao i pokazao da gospodarstvo u državi nevalja, odazivanje Sanadera bi bilo svojevrsno priznanje da je Mesić u pravu. Ovako neodazivanjem na taj skup, on želi pokazati da se Mesić šali i da u ovoj državi nije tako sve crno. No ja mislim da se Sanader šali iz neznanja, a što još zna osim toga ?

  • mbarko15 19.04.2008.

    Smatram da je Sanader svojim neodazivom još jednom dokazao koliko mu je stalo do hrvatskog gospodarstva,za njega je bitnije mlaćenje prazne slame na konvenciji HSS-a nego ozbiljniji dogovori za u napredjenje našeg gospodarstva,koje je u totalnom kolapsu. Ali to nije nikakovo čudo,kad se pogleda u nazad o radu i ponašanju vlade to je i bilo za očekivati. Sanader se hvali da je zadovoljan radom sadašnje vlade minulih 100 dana,kako nebi bio zadovoljan mafijom koju je okupio oko sebe prevarom biraća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare