To je to što me zanima!

Mesić: Udžbenici su krivi što mladi slave Pavelića

Predsjednik Stipe Mesić je nakon govora, punog hvale za bivše pripadnike korpusa, počeo kritizirati povijesne udžbenike i njihove autore
Vidi originalni članak

Na svečanosti obilježavanja 65 godina od osnutka VIII. dalmatinskog udarnog korpusa predsjednik Stipe Mesić doživio je ovacije pred prepunim gledalištem splitskog HNK. Čim je izašao na binu, posjetitelji, redom bivši borci, digli su se na noge i počeli uzvikivati: ”Stipe, Stipe!”. Predsjednik je nakon govora, punog hvale za bivše pripadnike korpusa, počeo kritizirati povijesne udžbenike i njihove autore optužujući ih za stanje svijesti današnjih mladih naraštaja.
- Oni se s nacističkim obilježjima pojavljuju u gradovima koji su trebali pripasti drugima. Trebaju znati što je bilo, a ne da se zaboravlja što je Pavelićev režim provodio - rekao je Mesić.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • vemi 12.10.2008.

    Vidi dva jarana, Mesića i Štrljića kako se vole! Bljak!!

  • rođo1 11.10.2008.

    dragi moj dikobrade a koje kriv što ja i velika većina hrvatskog naroda moram da trpim tebe kao partizana i još uz to i kao predsjednika.........

  • spavuljak 11.10.2008.

    Za barba Stipu se zna da mu je djed bio cetnik i to doslovno-pa zar je onda cudna njegova naklonost lijevoj strani ha ha?! Srboljubac!

Komentiraj...
Vidi sve komentare