To je to što me zanima!

'Mi smo gradili novu tvornicu, a nemamo ni dionica ni novca'

Ispred ulaza u tvornicu Gavrilović okupilo se stotinjak bivših radnika. Za prosvjed su odabrali 11. studeni jer kažu kako su tog datuma 1991. godine ostali bez prava
Vidi originalni članak

Ispred ulaza u petrinjsku tvornicu Gavrilović u utorak se okupilo stotinjak prijeratnih radnika. Za prosvjed su odabrali 11. studeni jer kažu kako su tog datuma 1991. godine ostali bez prava nakon što je tvornicu kupio Georg Gavrilović

U to vrijeme je već buktao rat, a iz Zagreba su radnicima poručivali da nema opasnosti. No Srbi su upali u tvornicu i odveli radnike od kojih se nekima još ne zna sudbina.

- Mi smo gradili novu tvornicu, za nju se godinama odricali po jedne mjesečne plaće, a povratkom u Petrinju iz Domovinskog rata ostali bez dionica, udjela i otpremnina - ogorčeni su nekadašnji radnici.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ribic2 12.11.2014.

    Eh, da ste samo vi tako prošli.

  • pandorum39 12.11.2014.

    ako vam nije bilo dobro u jugi tko vas sisa-pa 91 bilo je jasno da necete imati nista od hrvatske.

  • iza ekrana 12.11.2014.

    Gavrilović je još jedna u nizu tužnih hrvatskih priča o prodaji imovine. Netko iz tadašnje vlade mu omogućio da kupi jeftino (zna se i tko), on maksimalno iskoristio i obogatio se kao i većiha tajkuna u Hrvatskoj. Sada još besramno tuži državu jer mu nije dosta, a radnicima nije dao ništa, iako se obvezao da hoće. Al šta mu tko može.

Komentiraj...
Vidi sve komentare