To je to što me zanima!

'Mi smo jedina opcija koja je pokazala kako promijeniti RH'

Ivan Sinčić, predsjednik Živog zida, jedne od stranaka koalicije Jedina opcija, poručio je kako je njen krajnji cilj osvajanje vlasti, a ako u tome ne uspije bit će oporba i od tamo kontrolirati institucije
Vidi originalni članak

Idemo ostvariti krajni cilj, osvojiti vlast, ako u tome ne uspijemo bit ćemo oporba i iz oporbe kontrolirati rad institicija i boriti se za pravnu državu što Hrvatska ovog trenutka nije, rekao je Ivan Sinčić nakon što je Jedina opcija Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predala kandidacijske liste za parlamentarne izbore u rujnu.

 Biračima je poručio da ta koalicija ima program koji na znanstvenim osnovama objašnjava kako se može doći do novca u sustavu, kako se može uzeti s računa (Hrvatske) narodne banke, na koji se način mogu refinancirati krediti i u koje programe bi ga koalicija uložila. Uložili bi ga, precizira, u programe zapošljavanja, poticanja inovacija, razduženja građana...

 Sinčić ističe da je program razradio stručni tim koalicije vođen Ivanom Lovrinovićem iz stranke Promijenimo Hrvatsku, koja uz Uvijek Franker i Akciju mladih, čini Jedinu opciju.

 To je, objasnio je, program koji je na izborima u studenom Mostu nezavisnih lista donio 200.000 glasova, "ali ga je Božo Petrov odbacio dan nakon izbora". I Živ zid je, kaže, išao sa sličnim programom koji je (sa spomenutim) donio oko 400.000 glasova.

 "Uvjeren sam da će na ovim izbrorima donijeti i više, jer mi smo jedina opcija koja je pokazala na koji se način može pokrenuti i promijeniti Hrvatska", rekao je Sinčić.

 Jedina opcija, kaže, se ne razbacuje velikim brojkama i planovima koji su "čisto marketinški", pa se zaborave dan poslije izbora, nego je predstavila nešto što je znanstveno obrađeno i potvrđeno u nekim Hrvatskoj susjednim zemljama.

Idi na 24sata

Komentari 177

  • KAJBUM_1 18.08.2016.

    Bravo Ivane Sinčić samo čvrsto i odlučno . Dosta nam je strane birokracije i Financijskih institucija koje nam manipuliraju kroz vlade koje su nas pokopale sa vanjskim dugom da bi Hrvatska bila rob umjesto snagakoja se bori za Hrvatske interese. Moja opomena biračima je da budimo odgovorni na izborima i da damo mandat Živom Zidu da bi se zaštitili Hrvatski interesi i sirotinja koja gladuje zbog ovih koji nas vuku za nos. Sretno Sindicu na ovim izborima.

  • Puta Madre 13.08.2016.

    Ako ima dugu kosu misli da je pametan aj vise dođi na vlast pa da propadnemo do kraja.mislis strucnjace veliki da je drzava neka igrica na pc tycon city pa da mozes kako oces.aj da vidimo panjino.osisaj e i nauci govorit pa se onda javi

  • centarfor 13.08.2016.

    Živi zid će iz opozicije kontrolirati vlast. To je genijalna zamisao. Ali molim autora ove zamisli da mi navede koji zakon ili odluku je oporba uspjela provući kroz parlamentarnu večinu u Saboru. Jednostavno oporba ne može napraviti ništa nego kada se naljuti - napustiti Sabor a oni koji ostaju izglasaju sve što žele. Da li je to točno ili ne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare