To je to što me zanima!

'Mi smo prijatelji': Kolinda u Splitu posjetila kineski brod

Grabar Kitarović je izrazila sućut zbog tragedije koja se dogodila kada se kineski kruzer prevrnuo na rijeci Jangce. Istaknula je i dobre odnose dviju zemalja
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, na poziv kineske veleposlanice u Hrvatskoj Deng Ying, u četvrtak poslijepodne je u bazi Lora u Splitu posjetila brod ratne mornarice NR Kine Lin Yi. Brod je u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici.

Grabar Kitarović je domaćinima izrazila sućut zbog nedavne tragedije koja se dogodila kada se kineski kruzer prevrnuo na rijeci Jangce. Istaknula je i dobre odnose dviju zemalja:

- Neovisno o zemljopisnoj udaljenosti, razlici u veličini, drugačijoj tradiciji, naše dvije prijateljske države i naši narodi dijele mnoge sličnosti, a jedna od njih je duga pomorska tradicija. Tradicija plovidbe i izgradnje brodova na Jadranu traje do današnjih dana. S ovih su prostora uvijek dolazili poznati pomorci i uspješni graditelji brodova. Duga je povijest prijateljskih odnosa između naše dvije zemlje, još od Marka Pola koji je upravo sa Jadranskog mora otplovio u Kinu - rekla je Predsjednica.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • kokaza5 05.06.2015.

    Ne volim strane ratne brodove niti u miru, naročito ne u našem moru.

  • JunFan 05.06.2015.

    Nas i Kineza milijarda i pol

  • Kupres Hill 05.06.2015.

    Ja mislim da Kina manevrira u EU za China-Euro Currency Block?

Komentiraj...
Vidi sve komentare