To je to što me zanima!

Mihael (1) i njegova obitelj će izgubiti kuću zbog birokrata

Mihael je rođen s ispremješanim organima. Hrane ga na sondu. Ministarstvo socijalne skrbi 
još nije odlučilo 
je li invalid, bez toga ugrožena je egzistencija obitelji
Vidi originalni članak

Ogorčeni smo i očajni! Mihael je s jedne strane dovoljno bolestan da supruga dobije status majke njegovateljice, ali za državu on nije invalid jer su mu dvaput odbili to pravo, sa 
suzama u očima govori Nikola Kovaček (32) iz Perušića. Sa suprugom Majom (24) ima dvoje djece, Petru (3) te jednoipolgodišnjeg Mihaela. Dječak se rodio s rijetkim poremećajem, urođenom lijevostranom dijafragmalnom hernijom. Svi unutrašnji organi bili su izmiješani. 
Samo mu je hitna operacija mogla pomoći. Maleni borac je preživio, ali uslijed nje je 
dobio ugrušak na mozgu koji je oštetio tkivo - ne sjedi, ne priča, a hrane ga na sondu.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju 24sata od ponedjeljka!

Svi koji žele pomoći obitelji Kovaček mogu novac uplatiti na račun br. 2500009-3103404818 u Hypo banci.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Johnny0160 21.02.2012.

    Eh da, plače mi se, doslovno, ali što reći ljudi moji...ova naša država ide prema sve većem propastu. Djetetu ne žele priznati invaliditet, ali ne, to nije važno, nije važno jeli netko bolestan i ima li što za jesti i gdje živjeti, važno je samo da prokletnici iz naše vlade imaju što više novaca koje bi mogli sebi strpati u džep. Sramota, velika sramota.

  • ivič 20.02.2012.

    nažalos tu je zakazao sustav i centar za socijalni rad!Dok u mojoj blizini par ima bolesno djete prima invalidninu za drugo zdravo primaju socijalnu pomoč i neki dodatak i nijedno neče raditi nego od toga žive a djete neče ni u školu voditi po specijalnom programu!

  • alicia 20.02.2012.

    Oni još nisu odlučili da li je on invalid? Pa to je strašno. Tribali bi takvima koji odlučuju da okuse ovakve bolesti i sve ove stvari šta idu sa njima. Onima koji su lažni invalidi i sl. daju sve povlastice i nekoliko tisuča kn.

Komentiraj...
Vidi sve komentare