To je to što me zanima!

Mijenjat će zakon: Ako ne nosiš masku, kazne idu do 1500 kuna

Stožer bi trebao odrediti visinu kazne, no neslužbeno doznajemo da bi izricanje kazne na licu mjesta moglo biti 750 kuna, a ako se plati kasnije čak 1500 kuna, kao što je primjerice slučaj s kaznama u prometu
Vidi originalni članak

U sklopu paketa restriktivnih mjera koje su, zbog loše epidemiološke situacije, stupile na snagu, premijer Andrej Plenković najavio je i uvođenje kazni za prekršitelje.

(Ne)nošenje zaštitnih maski kao protuepidemijske mjere više neće ovisiti samo o dobroj volji i odluci samog pojedinca, nego će se njezino nenošenje strogo kažnjavati, poručili su iz Vlade. Za takvu odluku nužno je izmijeniti Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kako bi se što prije mogao stvoriti zakonski okvir.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE Trut: Inspekcija i nadzor rade svaki dan, našli 54 prekršaja

Zato se već u petak sastalo povjerenstvo koje bi žurno trebalo donijeti nacrt. Nacrt bi tako trebao biti spreman za sjednicu Vlade u četvrtak te bi nakon toga išao po hitnom postupku na izglasavanje u Sabor.

Stožer bi trebao odrediti visinu kazne, no neslužbeno doznajemo da bi izricanje kazne na licu mjesta moglo biti 750 kuna, a ako se plati kasnije čak 1500 kuna, kao što je primjerice slučaj s kaznama u prometu. Također, COVID redari neće biti ovlašteni za izdavanje kazni, nego samo za uočavanje nepravilnosti.

IZAZVAO KAOS U VUKOVARU Državni tajnik kršio mjere: Bio u kafiću nakon ponoći, vrijeđao je policajce, a zatim oštetio i vrata

Zatim bi izvještaj slali inspektorima ili policiji, na temelju čega bi oni imali ovlasti izreći kaznu. Građani s kojima smo razgovarali slažu se da bi neodgovorne trebali kažnjavati.

- Nama Hrvatima treba discipline, a nju jedino možemo postići ako nas se ‘udari po džepu’. Trebalo bi još povisiti kaznu - rekao nam je mlađi muškarac.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • Michelangelo 29.11.2020.

    Od 100 hrvata koji budu uhvaćeni na cesti bez maske,koliko će ih skupiti 750 kn za kaznu.Možda 1 ako svi budu solidarni.....

  • roundtrain 29.11.2020.

    Maske su neunčikovite jer se zaraza širi ne samo preko dišnih puteva nego i preko sluznice očiju. Maske su štetne jer ograničavaju disanje, dugoročno štete plućima, krvožilnom sustavu i mozgu. Što se maske duže vremena nose, to više štete organizmu čine. Maske su bezvezne i nepotrebne. Kazne za nenošenje maski su apsurd kao što je apsurd i ova naša hrvatska država sa korumpiranim i nesposobnim saborom, političarima, sudstvom, policijom, lokalnim organima vlasti, državnoj upravi i službenicima, neunčikovitim i korumpiranim poreznicima... a što je rezultat plačke tajkuna u sprezi sa lopovskim političarima zadnjih 30 godina, a što nam je dovelo državu na samo dno Europske Unije. Nema države u EU u kojoj je stanje gore nego kod nas, sve, ama baš sve, su ekonomski bolje.

  • x00x 29.11.2020.

    Kako se postaje kovid redar, i ja bi, Al nigdje oglasa za posao haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare