To je to što me zanima!

Milan Bandić: Haag je potvrdio da su to sve političke presude

Ova presuda neminovno otvara i pitanje odgovornosti pojedinaca iz državnog vrha koji su pridonijeli ovakvoj kvalifikaciji rata i sudbini generala, rekao je Bandić
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Zagreba ocijenio je presudu generalima kao sramotnu. Ističe da bez obzira na presudu, povijesna je istina da je Hrvatska bila žrtva agresije i nametnutog rata.

- Ne bježim od činjenice da su se tijekom i nakon akcije Oluja događali sporadični zločini, za koje počinitelji trebaju odgovarati, ali je apsurdna tvrdnja i kvalifikacija da je oslobađanje okupiranih područja vlastite države zločinački pothvat. Tim više što se takva presuda temelji isključivo na jednom transkriptu neformalnog susreta državnoga vrha na Brijunima. Žao mi je što Haški sud potvrđuje percepciju većine hrvatskih građana kako je riječ o političkim presudama, jer kako inače objasniti činjenicu da su suci potpuno zanemarili činjenice obrane, koje su argumentirano oborile većinu teza iz tužbe. S druge strane, govoriti o prekomjernom granatiranju Knina, nakon što je glavni vukovarski krvnik za potpuno razaranje Vukovara i organizirana masovna ubojstva civila i ratnih zarobljenika osuđen na deset godina, apsurdno je i neshvatljivo, rekao je Bandić u priopćenju i dodao da je tužan no da vjeruje da će presuda pasti pred drugostupanjskim vijećem. 

 - Uz raspravu o  ulozi hrvatskih vojnih zapovjednika, koji su najzaslužniji za slobodu koju uživamo, ova presuda neminovno otvara i pitanje odgovornosti pojedinaca iz hrvatskoga državnog vrha u vrijeme mira koji su pridonijeli ovakvoj kvalifikaciji Domovinskog rata i sudbini naših generala, rekao je Bandić.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • hrvatica3 16.04.2011.

    Jako sam tužna kao hrvatica i građanka grada heroja,koji je najviše propatio u domovinskom ratu,ni danas se ne zna,gdje su završile kosti mnogih školskih prijatelja.A zločinci u Srbiji likuju zbog ovako sramotne presude našim herojima,da njihov predsjednik ima imalo moralnog obzira prema našim žrtvama ne bi izjavio da je presuda pravedna i da će doprinijeti poboljšanju odnosa između"dve prijateljske zemlje" i takvog lika naš predsjednik i premijerka onako srdačno primaju. Sram nas može biti sve skupa,jer smo ih birali i po tome ispada da je svaki Hrvat kao pojedinac svojim glasom na izborima za mesića, kosor,josipovića,a da ne spominjem sanadera osobno doprinijeo ovoj sramnoj situaciji u kojoj smo se sada našli.DA ZBOG DODVORAVANJA UNIJI I NJENIM BIROKRATIMA,PRODAJEMO SVOJE HEROJE DOMOVINE I NACIONALNI PONOS.

  • domovina HR 16.04.2011.

    milorade ti si nepismen...

  • anteivan 16.04.2011.

    Ante Gotovina je naš general i heroj domovinskog rata još nije gotovo pravda je nekad nedostižna ali daće dragi Bog da ovaj put bude drugačije

Komentiraj...
Vidi sve komentare