To je to što me zanima!

Milan Bandić: Pobjeđujem zato jer sam 'zagreboljub'

ZAGREB: Milan Bandić je u procesiji iz petnih žila pjevao 'Velika mi djela učini Gospodin'. Birače je pozdravio na Bundeku. Kregar nije bio razočaran
Vidi originalni članak

Prema neslužbenim privremenim rezultatima od ponoći Milan Bandić pobijedio je sa 61,84% glasova, dok Josip Kregar ima 36,62 posto glasova. Bandić nije htio ništa komentirati dok je trajala procesija Gospe od Kamenitih vrata nakon mise u Katedrali. Nakon što je saznao prve rezultate zapjevao je iz petnih žila - Velika mi djela učini Gospodin. Svi visoki crkveni dužnosnici čestitali su Bandiću na pobjedi. On je otišao u prostorije gradskog SDP-a u Praškoj ulici gdje su ga dočekali njegovi stranački kolege i otvorili mu šampanjac. Pravo iznenađenje bili su harmonikaši Brace - Cro Roma iz Noćne more koji su zasvirali čim je novi/stari gradonačelnik ušao unutra. Bandićev brat Drago došao je iz Njemačke čestitati pobjedniku izbora.  Bandić je oko 22.15 sati došao na Bundek gdje su ga dočekali njegovi glasači.
-  Prvo želim zahvaliti dragom Bogu što sam uspio ovo preživjeti, onda se zahvaljujem svoj supruzi Vesni i kćeri Anamariji jer mi ovo toleriraju. Zahvaljujem se i svojim protukandidatima jer su mi oni kao takvi pomogli da je pobijedim - rekao je oduševljeni Bandić. Najavio je da će u ponedjeljak ujutro zapaliti svijeću Majci božjoj od Kamenitih vrata.
- Nema slavlja večeras. U ponedjeljak treba raditi. Nakon Kamenitih vrata odmah idem kod svog kuma kojeg je ostavila žena sa osmero djece - rekao je i naglasio svoju socijalnu crtu. Dodao je kako je on "zagreboljub, domoljub i čovjekoljub".
- Ljubim zagrebački asfalt po kojem hodam - naglasio je zagrebački gradonačelnik kojemu je ovo 4. mandat.
- Ja sam se dizao, padao i opet išao. Ja ne znam za neuspjeh - zaključio je Bandić. Na Bundeku su ga došli podržati njegovi kolege iz stranke i Poglavarstva.
- Očekivali su pobjedu. Kregar je sam birao način svoje borbe, ali nije bio najbolji. nije imao šanse - komentirala je Željka Antunović. Ni Tatjana Holjevac nije štedila Kregara. Rekla je da je vodio prljavu kampanju i izmišljao stvari.
- Zabrinjavajuće je da takav čovjek educira studente - komentirala je Holjevac. Zvonimir Šostar također je očekivao pobjedu.
- Pobijedio je jedini gospodin na izborima. Jedini koji nije nikoga uvrijedio. On duhovno živi ovaj grad - rekao je Šostar. Braco Rom oduševljen je bio Bandićevom pobjedom. Rekao je da je Bandić jedini koji je učinio nešto za Rome i grad Zagreb. Ljubo Jurčić naglasio je kako je SDP pobijedio od Dubrovnika, preko Zagreba do Vukovara.
- Bandić će kao gradonačelnik glavnog grada pomoći Hrvatskoj da se izvuće iz recesije - rekao je Jurčić. Gradonačelnik Bandić otišao je s Bundeka kući u 23.30 sati.

KREGAR: NIKAD PORAZ NIJE BIO OVAKO SLADAK
Nikad pobjeda nije bila ovako gorka, a poraz ovako sladak. Nosili smo se sa puno većim i moćnijim strojem pa smo i ponosni na građane i njihovu hrabrost te na rezultate koje smo postigli, rekao je Kregar nakon objave prvih rezultata. Prognozirao je i kako Hrvatska nije zemlja u kojoj će se moći još dugo stvarati prividi dobrodušja i napretka.
- Ulazimo u nemirna vremena jer su izbori pokazali političku nemoć. Osporena je uloga velikih stranaka. Mislim da se u Hrvatskoj stvara novi pokret izvan velikih političkih stranaka - rekao je Josip Kregar koji je čestitao Bandiću na pobjedi nešto iza 22.30 sati. U svom izbornom stožeru u Jurjevskoj ulici počastio sa hranom i šampanjcem. Naglasio je da neće odustati već da će se boriti za svoje ideale u ime svih koji su za njega glasovali.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • miroljubiv 01.06.2009.

    Nisam pesimist po prirodi,ali to što se Zagrebu sprema,neće biti dobro za nikoga.postat ćemo prćija Tomislav-grada i doseljenika svih vrsta-nije Bandić patološki vezan za naš grad i dodvoravanje crkvi kao i Sanader,nego što se gube trajno civilne crte društva i pojedinca kao početka i kraja jedne civilizacije.mr.10% kako ga zovu,što nije Hercegovinu tako uzdigao kad nema mira od samoga sebe,osim kad radi i zapovijeda?

  • allba 01.06.2009.

    Ja mislim da je u zg-u napravljeno puno toga,svi političari kradu,ne samo bandić,al ipak mislim da je ok gradonačelnik kakvih ima,dođite u goricu pa pogledajte kak je nama,ceste koma,komunalije su poskupile nenormalno,za djecu nema ništa posebno,za jedno dijete grad daje 1500kn,a zg duplo...vi u zg bar nekaj imate,mi tu--koma!

  • nixxx 01.06.2009.

    Nisi samo Zagreboljub, već i po tome što radiš si i Javnowcljub, Lovoljub, Alkoholjub, Ljubičićljub, i svašta drugo. I ja bi znao biti takav ...ljub.

Komentiraj...
Vidi sve komentare