To je to što me zanima!

Milanka Opačić za 24Express: Izbrisat ću lažnu socijalu

Ministrica Milanka Opačić najavljuje objavu registra pedofila, kojima 
želi onemogućiti da dobivaju poslove 
u institucijama gdje bi bili blizu djece
Vidi originalni članak

24Express: Gdje je nestalo 40 milijuna dolara od kredita Svjetske banke za reformu naše socijale?

Novac je namijenjen za kompletnu reforma sustava socijalne skrbi. Problem je što je od tog iznosa 40 milijuna kuna utrošeno na sustav informatiziranja socijalne skrbi. Nažalost, uslijed loše koordinacije u realizaciji odredbi ugovora, ti su novci potrošeni, a informacijski sustav još nije zaživio. U ovom trenutku u centrima za socijalnu skrb postoje samo kompjutori, koji uglavnom ljudima služe kao pisaće mašine jer u njima nema gotove aplikacije spremne za upotrebu. Čitav projekt se bazirao na samo tri pilot-projekta i s tim se stalo bez da je provedena edukacija ili testiranje prvotnih verzija aplikacije. Ono što se trebalo do danas napraviti je da se ta aplikacija ugradi u čitav sustav socijalne skrbi, kako bismo onda mogli dobiti podatke o posvojiteljima, udomiteljima, o onima koji primaju socijalne naknade. Umrežavanjem s bazom podataka Porezne uprave kroz sustav OIB-a, stvorio bi se transparentan sustav kontrole, koji bi onemogućio da osobe sa značajnijim prihodima i vrijednostima imovine ostvaruju prava iz sustava socijalne skrbi. 

>>> Cijeli intervju s ministricom Opačić pročitajte u 24Expressu

Idi na 24sata

Komentari 97

  • izbor 11.03.2012.

    Političari su izjavili da nebrinu za socijalu, a puno ljudi svaki dan je sve dalje i dalje od normalnog života, i imamo sve manje noca za život. Ja za režije već sada nemam dovoljno iz mjeseca u mjesec, a samohrani sam roditelj dvoje djece.

  • izbor 11.03.2012.

    kompletnu socijalnu politiku treba mijenjati..... previše je onih što primaju socijalnu pomoć a nije im potrebna. I ja sam samohrana majka dvoje djece i nemogu dobit socijalnu pomoć, u socijalu su mi rekli da imam previše završene škole za dobit pomoć,(sss), a posao u struci nemogu dobit jer nemam dobru vezu (zdravstvo). A sve knjige i sve režije i stanarinu moram platit sama, bez alimentacije i bilo kakve pomoći. Kakav mi je život? Borba za svaki dan i pokoju kunu.

  • AntoPrenrecaj 10.03.2012.

    nije mi jasno tko nam daje minuse ....??? ah .... pa da,to su ovi što primaju socijalnu pomoć,a ne bi trebali ..... odmah možemo znati i koliko ih ima .....!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare