To je to što me zanima!

'Milanović bi trebao s Vučićem riješiti problem Veljka Marića'

Salapić kaže da je Vlada treba oštrije reagirati jer je nedopustivo da se Srbija proglasila nadležnom za suđenje ratnim zločinima po procjeni politike, a ne pravde
Vidi originalni članak

Vlada je sve poduzela, ali nije ništa napravila jer je branitelj Veljko Marić i dalje u zatvoru druge države, rekao je Josip Salapić (HDSSB). 

Smatra da je od premijera pomalo neozbiljno da govori kako oporba ne radi ništa, a kada pošalju prijedloge u Vladu, ona iste odbija. Salapić je stava da je Vlada trebala i mogla učiniti više jer se ne može dopustiti da susjedna država, koja pretendira biti članica EU, donosi zakone kojima se miješa u unutarnja pitanja države članice EU. 

Salapić kaže da je Vlada treba oštrije reagirati jer je nedopustivo da se Srbija proglasila nadležnom za suđenje ratnim zločinima po procjeni politike, a ne pravde. Najava premijera da će od Beograda tražiti da se sporni zakon povuče za Salapića je u redu, ali potez premijera koji je odbio prijedlog 57 zastupnika smatra neozbiljnim jer je zadaća Vlade i Sabora da zaštiti sve građane koji se nađu u ovakvim nepredviđenim situacijama. Od premijera Milanovića očekuje da se sastane sa srbijanskim predsjednikom vlade i države te da se na državničkoj razini ovaj problem riješi.

- Radi se o vrlo osjetljivom pitanju o temeljnim pravima građana RH. Nije Milanović premijer SDP-a nego svih građana Hrvatske i tako se treba ponašati kao državnik i odgovoran političar - poručio je Salapić.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Sava_1 06.02.2015.

    Ako bi ste mogli da blokirate ulaz u EU jedno 100god.

  • Mladen Kozic 05.02.2015.

    Kad bi se kod nas poštivali zakoni umjesto da se govori jezikom mržnje i manje zveckalo oružjem suci su mogli u našu korist proglasiti tužbu za genocid srba nad nama ,ali pošto se mi ponašamo isto ko i srbi ispalo je ovako izgubili smo koliko dajemo prava manjiskoj skupini srba u Hrvatskoj i oni koji žele napraviti prvi korak sa druge strane stanu jer da i oni nešto pokušaju dio nacionalista s naše strane sve će to pokopati

  • leoirex1 05.02.2015.

    Treba kao prvo pitati Milanović da li je uopće upoznat sa ovim slučajem. Opće je poznato da on zna samo ono što želi znati i za što je siguran da će dobro doći njemu i njegovim partijskim drugovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare