To je to što me zanima!

Milanović će čekati prvu priliku da raspusti zagrebački SDP

Milanović će čekati prvu priliku da odstrani Bernardića, odnosno, raspusti ogranak. Davorko Vidović opisuje tri scenarija razvoja događaja: voda, vatra i žeravica...
Vidi originalni članak

Zoran Milanović sad nasuprot sebi ima skoro gotovo sedam tisuća članova zagrebačkog SDP-a, te neprijateljski nastrojene Rajka Ostojića i Zlatka Komadinu. Tu je i niz, ni prijatelja ni neprijatelja - Mrsić, Linić, Maras - te silno ojačan mladić kojega je želio politički eutanazirati, Davor Bernardić. On je od Zagreba, premda ne previše drčno, stvorio džep otpora. 

"Oporbenu situaciju" u Zagrebu nije dopuštao ni Franjo Tuđman jer je smatrao da se državom ne može vladati ako se ne vlada glavnim gradom, a čini se da ni Milanovićeva logika nije bitno drukčija.

Zagrebački izbori bili su još jedan krug pakla, šesti ili sedmi, za vođu SDP-a. Milanoviću, naime, nije uspjelo ništa što je planirao, ali se još jednom, mimo vlastitih zamisli, pokazao čudotvorcem koji - kako je točno primijetio Žarko Puhovski - oživljava mrtve.

- Objašnjenje bi bilo iz domene koja se zove hagiografija - biografije svetaca - primijetio je Puhovski

Sveti Zoran Milanović ima čudotvorni dodir. Politički mrtvac kojeg on dodirne odmah oživi. Milanović je tako oživio Bandića, Jakovčića, Keruma i Karamarka. To je jednostavno čudotvorno zbivanje, koje zaslužuje posebnu analizu.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 38

  • MarijanLapple 27.10.2013.

    Pošto je Milanović pokazao da je nesposoban, treba dati šansu nekome drugome. to je tako u politici.

  • AntoOpačak 26.10.2013.

    Vidoviću ima nešto u tome pogledaje samo koliko se Komadina prestrašio.

  • Silvio Dinora 26.10.2013.

    Gospon Bernardić,kada se možemo naći na kavi ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare