To je to što me zanima!

Milanović će primiti branitelja zbog kojeg je napustio Okučane

Zoran Maras neće biti jedini na sastanku na Pantovčaku, doći će još dvije udruge, koje su tražile i sastanak s Plenkovićem, ali do njega nisu uspjeli doći
Vidi originalni članak

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbor udruga veterana gardijskih brigada u više su navrata, počevši od 1. prosinca prošle godine, slali dopise na adrese premijera i predsjednika, s ciljem održavanja radnog sastanka s četiri teme: potraživanje ratne odštete od Republike Srbije, pitanje nestalih, problematika tužbi hrvatskih logoraša protiv Republike Srbije i rasprava o obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata.

Do premijera Andreja Plenkovića nisu uspjeli doći, no naposljetku je stigla potvrda s Pantovčaka da se predsjednik Zoran Milanović odazvao njihovu pozivu na sastanak koji će se održati u utorak u 11 sati na Pantovčaku, što je za Večernji list potvrdio i glasnogovornik predsjednika Nikola Jelić.

BUTKOVIĆ: 'Incident u Okučanima nije bio slučajan, nego je dio kampanje'

Pritom je zanimljivo kako će među četvoricom predstavnika branitelja – uz Željka Dragaševića, Iliju Vučemilovića Šimunovića i Ivicu Vranješa – predsjednik primiti i Zorana Marasa, predsjednika Udruge Specijalne policije, zbog kojega je lani napustio svečanost obilježavanja obljetnice operacije Bljesak u Okučanima jer je u službenoj delegaciji vidio Marasa u majici HOS-a s pozdravom “Za dom spremni”.

POGLEDAJTE VIDEO Milanović napustio Okučane

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Također, javnosti je ostalo nepoznato da se njihov prvi susret dogodio prije desetak dana na Pantovčaku, u prigodi dodjele odličja zaslužnima u akciji Plitvice, čemu se Maras, premda nije bio odlikovan, odazvao u funkciji predsjednika udruge. Milanović ga je tada navodno srdačno pozdravio.

- Kada je riječ o našem sporu oko majica HOS-a, ako netko smatra da sam učinio nešto nezakonito, neka me privedu, a ako netko smatra da nešto treba mijenjati, neka mijenja u Saboru – rekao je Zoran Maras.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • Priska Bresci 13.04.2021.

    Pa sigurno Zoki ima vremena pa neka se gumbaju sa njim

  • ZlatkoZD 13.04.2021.

    Ne znam koga zastupaju ove braniteljske udruge! Branitelj sam s 1513 dana u DR-tu! Nikad me nitko nakon razvojačenja nije nazvao, pozvao na neku proslavu, pozvao na neki zdravstveni pregled, nikad me nitko nije ni pitao "Kako sam?"!! Oni zastupaju sami sebe i primaju novac iz proračuna a honorarno rade za HDZ kad treba pritisnuti oporbu!!

  • GOGA SPLIT 13.04.2021.

    Ne, ne, ne. Nisu oni dosli u RH. na odsluzenje vojnog roka ,nego su dosli ratovati protiv Hrvatske . Zasto su bili vezani i ko ih je vezao ??? Kad ce nama Srbija platiti ratnu odstetu i napokon kazati : gdje su nasi najmiliji ubijeni i gdje su ih pokopali u srpske masovne grobnice???? Milanovicu potpuna podrska, kad bi bar i za druge branitelje imao sluha pa ih primao, ja bi prva poslala supruga sa cijelim ratnim putem i mjesto ranjavanja,a nema nikakve koristi od vojske osim pet puta ili kad ga prime ratne strahote godisnje da u Sv. Ivanu Jankomir na VIII. odjelu ,gdje ga udrvene i sopaju ljekovima. Nije meni ni lako pisati o tome😪

Komentiraj...
Vidi sve komentare