To je to što me zanima!

Milanović je miljenik naroda, vole ga jer ‘razara’ jezikom

Premijera se doživljava kao silu “statusa quo”, čovjeka koji rukama i nogama brani privilegije svoje stranke - i šire gledano, kaste - dok se Milanovića percipira kao čovjeka koji želi razoriti taj sustav
Vidi originalni članak

Filozofija “Ja ratujem sam” lansirala je Zorana Milanovića na vrh popularnosti hrvatskih političara. Prema zadnjem Crobarometru, pozitivan dojam o njemu, u travnju, ima 47 posto građana, što je pet posto više od Plenkovićeva rezultata.

PREDSJEDNIK NA SALAMIJADI Milanović: 'Plenković je Hruščov, ja Kennedy. Ovo je dječja verzija kubanske krize'

O premijeru Plenkoviću pozitivan dojam ima 42 posto ispitanika. Milanoviću su građani honorirali “Stop” Đuri Sessi, čini se da su mnogi njegovoj aktivnosti pripisali i neizbor Ivana Turudića na vrh Visokog kaznenog suda, a prijedlog Zlate Đurđević, obrazovane, nekorumpirane, neumrežene osobe za predsjednicu Vrhovnog suda također mu je donio bodove.

Premijera se doživljava kao silu “statusa quo”, čovjeka koji rukama i nogama brani privilegije svoje stranke - i šire gledano, kaste - dok se Milanovića percipira kao čovjeka koji, uglavnom jezikom, želi razoriti taj sustav i otpočeti nešto novo.

Većina građana, njih 51 posto, ima naime negativno mišljenje o Plenkoviću. Milanovića negativnim ocjenjuje 47 posto Hrvata, što će reći da je predsjednik podijelio Hrvatsku točno napola, kao jabuku.

Obojica su, doduše, nešto pali u odnosu na ožujak.

MILANOVIĆ U JASENOVCU: 'Premijer je opet neartikuliran. Ja sam predstavnik Srba, pa tek onda Pupovac. On je kupljen'

Iznenađujuće je da se jedan, zasad lokalni - metropolitanski, ali ipak ne i nacionalni igrač - probio na treće mjesto. To je Tomislav Tomašević, lider Možemo!, s potporom od 39 posto građana koji o njemu misle pozitivno.

Onih koji o njemu misle negativno je 29 posto. To je dokaz da Hrvatska želi promjene. No Tomaševića podupire i 42 posto članova HDZ-a, što je vrlo netipično za tu stranku čije članstvo vrlo rijetko “šara” (o visokoj lojalnosti govori i činjenica da Plenkovića podupire čak 92 posto HDZ-ovaca).

Među biračima SDP-a najpopularniji je Zoran Milanović s potporom od 90 posto, zatim Peđa Grbin sa 71 posto, a na trećem se mjestu i kod njih našao Tomašević s potporom od 61 posto. Ispitanici ključnim problemom u zemlji vide nezaposlenost (19,5 posto).

CROBAROMETAR Milanović i dalje najpopularniji, ali potpora mu pada. A birači i HDZ-a i SDP-a vole - Tomaševića

Slijede korona, neučinkovito organizirano procjepljivanje stanovništva (17,4 posto ispitanika), korupcija i kriminal na visokoj razini (12,7 posto).

Peti po redu je nizak standard i niske plaće (6,7 posto), što dokazuje da ljudi ne bježe iz Hrvatske zbog siromaštva, nego zbog loše, korumpirane i neefikasne vlasti koja brine samo o sebi. Istraživanje je provela agencija Ipsos na 986 građana metodom osobnog razgovora od 1. do 20. travnja.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • NijeINDUBIOPROREO 27.04.2021.

    Ako bih morao ocjenjivati službenike Republike Hrvatske u smislu znanja ka postizanju boljitka građana i obitelji Republike Hrvatske, sa rasponom ocjena od 1 do 5, (imajući u vidu gospodarsku i demografsku situaciju Republike Hrvatske), onda bih :službenicima građana i Republike Hrvatske : Plenković A. i Milanović Z. dodijelio negacije količine (0,0).Jer za ocjenu 1, ipak nešto moraš znati i učiniti u korist svih građana a nikako ne samo u korist interesnih skupina. Inače Ankete sa 986 ispitanika od nekoliko milijuna građana držim NEVJERODOSTOJNIM i MANIPULIRAJUĆIM a dugoročno i štetnima za Hrvatsku i za sve njezine građane. 

  • Trump Jong Un 27.04.2021.

    Ništa čudno, obzirom na jal Hrvata prema svemu svaki političar čim se bavi politikom jednako ga sleduje, jednako tako vidimo na portalu svaku družicu bilo kojeg nogometaša, čim je s njim odmah ne valja jel je sponzoroša i nikakva, dakle napad i samo napad zato udri Mujo, napad najbolja obrana a što se tiče Milanovića sve bi bilo o.k. da znamo da je inače svoj samo ne može si pomoći, ipak dijagnoza, no i ja volim da ih pere al ne može pobjeć od svoje taštine a to već graniči ( po mišljenju većine ) s ludilom. Hrpa minusa će mi dat za pravo da sam ubo žicu, 😂 ja sretan ko Milanče kad nekom spusti 😄 a najbolje reporterima ne moraju ništa pitat, samo daj mikrofon, taj sam pita i sam odgovara, pa Bože predsjednik je, mi ga birali

  • pinoko23081977 27.04.2021.

    Milanoviću a gde se izgubio Fidel Castro 😂😂?

Komentiraj...
Vidi sve komentare