To je to što me zanima!

"Milanović napravio više u 100 dana nego drugi u 8 godina"

Na gostovanju u Dnevniku odgovarala je zašto premijera nema češće u javnosti. Kazala je kako smo dovoljno bili svjedoci da premijeri iskaču iz paštete...
Vidi originalni članak

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić gostovala je u subotu u HTV-ovom središnjem Dnevniku. Na pitanje voditelja Ivana Jabuke koliko je Vlada napravila za prvih sto dana, Opačić je kazala da se uvijek može bolje. No naglasila je i kako je Zoran Milanović u 100 dana donio odluke koje dva premijera nisu uspjela donijeti punih osam godina, kazala je potpredsjednica Vlade.

- U dva samo dva mjeseca smanjili smo proračun za dvije milijarde kuna, te onima koji imaju najmanje plaće olakšali svakodnevicu platnim razredima. 

Ipak, svakim je danom sve više nezadovoljnih radnika čije tvrtke odlaze u stečaj. 

- Radnici prosvjeduju i nezadovoljni su jer ostaju bez radnih mjesta, no nije to lako popraviti. Osam se godina samo uništavalo. Stečajevi nam nisu u interesu, već zadržavanje radnih mjesta - govori Opačić i najavljuje strožu kontrolu socijalnih naknada. 

- Socijalna prava neće se ukidati, a uvest će se i nova politika, politika zapošljavanja - tvrdi Opačić. 

Novim izmjenama Zakona o potpomognutoj oplodnji djelomično su zadovoljne predstavnice Udruge Roda, primjerice zamrzavanjem zametaka. No naglašavaju da nemamo zakon u skladu s europskim zakonima. Bune se oplodnjom ograničenog broja jajnih stanica, njih samo 12. 

- Medicinska je struka rekla kako je to zadovoljavajuća brojka, no javna rasprava još traje, pa je moguće da će i ministar Rajko Ostojić razmotriti tu brojku. 

Zašto premijera više nema u javnosti, Opačić kaže:

- Bili smo svjedoci da premijeri iskaču iz paštete, no Milanović ne želi graditi kult ličnosti.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • kristov 02.04.2012.

    ovo je previše, ako je i od potpredsjednice Vlade, majke i odgajateljice!!!

  • valentinamala 02.04.2012.

    past će ova vlada... samo će ima sad za razliku od prošli put trebati puno manje vremena... :)

  • konjina 02.04.2012.

    možda tebi nama nije

Komentiraj...
Vidi sve komentare