To je to što me zanima!

Milanović ne vjeruje da 52 % mladih ne radi: To je neobično

Morat ćemo točno vidjeti što u Hrvatskoj znači statistika od 52 posto nezaposlenih radno aktivne populacije do 25. ili 29. godine. Ta je brojka neobična, tvrdi premijer
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović sumnja da je statistički podatak o 52 posto nezaposlenih mladih u Hrvatskoj točan. Stopa u Hrvatskoj je, tvrdi, veća od europskog prosjeka, ali tolika nije, piše HRT.

- Te statistike su varljive i nisu baš najtočnije. Morat ćemo točno vidjeti što u Hrvatskoj znači statistika od 52 posto nezaposlene radno aktivne populacije do 25. ili 29. godine. Ta je brojka, najblaže rečeno, neobična - poručio je Milanović nakon konferencije o nezaposlenosti mladih u Parizu.

Prema podacima Eurostata iz rujna Hrvatska je po broju nezaposlenih mladih ljudi u EU odmah iza Grčke (57,3 posto) i Španjolske (56,5 posto). Premijer je rekao kako u rješavanju ovog problema nema konkretnih rješenja i da nije odgovor da svi idu na sveučilište i studiraju. 

- To je stvar strukturne politike određenih država i višegodišnjeg i višedesetljetnog rada i mi tu imamo još puno posla pred sobom - zaključio je Milanović. 

Idi na 24sata

Komentari 181

  • KOŠULJA PLAVA 22.01.2014.

    Poštovani g. Milanoviću, Hrvatski premijeru, vođo SDP-a, najpametniji čovjeće u Hrvatskoj, hvala Vam što sumnjate u tako lijepo nabrijanu statistiku. Vidi se da ste školovan i pametan čovjek. Nije statistika u redu. Ima ih još puno koji rade a ne primaju plaću ili primaju 800,00 kn za mjesečni rad ili u još bolje oni koji imaju sreće 2.800,00 kn. A ima i puno mladih u SDP-u koji isto ništa ne rade a dobivaju plaću 15.000,00 kn. Zaista bi trebalo ponovno provjeriti statističke podatke jer ovako ispada da nam je super.

  • KrešimirKosovec 16.11.2013.

    Gospodine predsjedniče želim vam zahvaliti za 400 radnih dozvola koje Kanada pruža mladima od 35-40 godina .Mislim da ste u dogovoru sa Kanadom otjerali 400 mladih i školovanih da nebi visili na burzi rada.

  • user_113834 14.11.2013.

    Ti majke ti koda nisi normalan!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare