To je to što me zanima!

Zoki: Nismo uspjeli, plaće u javnom sektoru moramo rezati

Priprema se tehnički rebalans proračuna, preraspodijelit će se stavke unutar ministarstava. Smanjiti ćemo deficit, rekao je u nedjelju premijer Zoran Milanović
Vidi originalni članak

Priprema se tehnički rebalans proračuna, preraspodijelit će se stavke unutar ministarstava. Smanjiti ćemo deficit sa 15-ak milijardi kuna prošle godine na malo više od 10 milijardi ove godine, rekao je u nedjelju za HRT predsjednik Vlade Zoran Milanović. 

Dodao je kako su podbacili na masi plaća u javnom sektoru.

'Mi smo u izvanrednom stanju'

- Tu je potrošeno skoro dvije milijarde kuna više. Prava su u tom sektoru ostala netaknuta. Tu će se nešto morati učiniti. Krajnje je vrijeme da se ponašamo prilagođeno i racionalno, mi smo u izvanrednom stanju - rekao je Milanović.

Milanović je komentirao i kandidaturu Damira Kajina za istarskog župana. Na pitanje da li će Kajina podržati, Milanović kaže da je o tome još prerano govoriti. 

'Ponašanje Jakovčića nije fer'

Milanović je govorio i o Plominu te je rekao kako neće dopustiti da ga se nakon mjeseci i mjeseci razgovora i planiranja vuče za nos i to uoči lokalnih izbora. Za Jakovčića je rekao kako njegovo ponašanje nije fer.


Idi na 24sata

Komentari 252

  • nenadgrgurina 13.11.2012.

    Na čemu su ovi naši političari ??????

  • ludom 13.11.2012.

    Kako to mislite izvesti.? Vjerojatno smišljate još načina kako nam uzeti još ono malo novca što imamo za osnovne potrebe. Kakve li drskosti i bahatosti kupovati (ili mijenjati) nove automobile, u situaciji kada tvrdite da novaca nema. Novaca nema za nas, ali očito ga ima za vas. Meni ne pada na pamet kupovati automobil, jer znam ako to učinim, neću moći svojoj obitelji pružiti život dostojan civiliziranog čovjeka. A vas izgleda baš boli za to.

  • zg36 13.11.2012.

    Super mi je kad zoki priča o tome kako ova kriza neće završiti preko noći i kako je jedino nama i Italiji prognoziran rast u sljedećoj godini, taj isti zaboravlja da kod nas tzv. "recesija" traje dobrih pet godina, naravno da vlada ne zna šta radi jer nikakvi rezovi nebi bili potrebni da se počne OPOREZIVATI BANKE koje imaju rekordne profite, kakvo izvanredno stanje svi znamo tko je odgovoran za to, a to sigurno nisu radnici preko kojih se sve prelama, ali se zato dokapitalizira na sve strane, plaća se merčepu obrana, policija naručuje nove aute, HEP-u se daju krediti s jamstvima države, mislim daj prestanite farbati ljude i primite se pravog posla, neće to više ići ovako gospodo

Komentiraj...
Vidi sve komentare