To je to što me zanima!

Milanović o franku: Tri godine sam bio blag prema bankama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Premijer je u Estoniji izjavio kako se za rješavanje krize 'švicarca' razmatra rješenje u obliku konverzije kredita u kune kao i uvođenje posebne izlazne klauzule
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović izjavio je u Estoniji kako će Hrvatska 1. srpnja 2015. poslati zahtjev za ulazak u članstvo i ulazak u Schengensku zonu. Osvrnuo se i na krizu sa švicarskim frankom te rekao kako se razmatra konverzija kredita u kune po uzoru na mađarski model.

Kazao je kako je hrvatski bankarski sustav bio dosta pouzdan i nikad nije bio izložen rizičnim zaduživanjima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nikad nije bio izložen rizičnim zaduživanjima i ne postoji znak bankarske krize u Hrvatskoj. Nisu bili dovoljno oprezni kada su nudili jeftine kredite prije šest, sedam i osam godina - rekao je premijer i dodao kako će banke morati preuzeti trošak u ovom slučaju. Kazao je i kako se razmatra mogućnost uvođenja posebne izlazne klauzule koja bi se primjenjivala retroaktivno.

- Ljudi će morati procijeniti žele li ostati u nekretnini ili odustati od nje kao vlasnik i u njoj boraviti kao podstanari. Čak i ako će to utjecati na njihovu kreditnu sposobnost - rekao je Milanović, javlja N1 televizija.

- Čuvao sam municiju tri godine i bio vrlo blag prema bankama. Sada i one moraju sudjelovati u rješenju - poručio je premijer.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 158

  • dom2 27.01.2015.

    Bio si blag prema bankama tri godine? Mora da nisi dobio povoljan kredit? Drugi komentar ne mogu imati. Razočarao si se a oni tako prema tebi? Sad će vidjeti tvoju osvetu.

  • ivan bj 1 27.01.2015.

    *** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

  • brišu me 27.01.2015.

    Basta, ne likuj, prerano je! Pričaš kao da se netko tebe boji u ovoj državi, posebno banke!? Konačnu riječ ima netko drugi! Banke jesu poharačile, ali ti si mali crv u srazu sa njima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare