To je to što me zanima!

Milanović o kazni: Za svoja prava borit ćemo se i na sudu

Za svoja prava borit ćemo se na Upravnom sudu, vjerojatno i na Ustavnom sudu. Vjerujem da će na kraju pravda i Ustav pobijediti, rekao je Zoran Milanović
Vidi originalni članak

Očekivano je da ne bude nitko iz HDZ-a. To govori o njima i njihovom moralu. Oni su manji od makova zrna. Meni nije drago što se nama dogodio previd. Volio bih da nam se ta greška nije dogodila, ali dogodila se. Zakon je zakon. Politika je strast, emocija, odgovornost, ali zakon je ratio koji je lišen svake strasti i treba ga provesti. To što ja mislim o zakonu, mislim sve najgore, rekao je premijer Milanović komentirajući odluku Odbora za Ustav kojom je SDP zbog kašnjenja s objavom financijskog izvještaja kažnjen s 5,1 milijuna kuna. 

- Mi ćemo se za svoja stečena prava boriti svim pravnim sredstvima. Za svoja prava borit ćemo se na Upravnom sudu, vjerojatno i na Ustavnom sudu. Vjerujem da će na kraju pravda i Ustav pobijediti, ali dok se to ne dogodi, ja ne mogu niti mi je ikada palo na pamet predložiti svojim kolegama iz SDP-a da glasaju drugačije - kazao je Milanović i dodao kako to nije kazna, već administrativna mjera. 

- Kazna je kad netko presuđuje, a ovdje smo sankcionirani zbog zakašnjenja administrativnom mjerom i tu nema rasprave. Gubimo četvrtinu godišnjeg iznosa, od kojega živimo, jer smo dobili povjerenje birača na izborima. Zakon je protuustavan, ali i protuustavne zakone treba provoditi, pa onda dalje ići u proceduru. Možda je i dobro da se to dogodilo, čisto da se vidi kakav tko odnos ima prema zakonu - kazao je premijer RH Zoran Milanović o sjednici saborskog odbora za Ustav i poslovnik.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • lalala 10.04.2013.

    Treba ispitati da li je ustavno da se već ionako napola mrtvim obrtnicima izbijaju veliki novci iz đepa troškovima fiskalizacije koja neće donijeti ništa jer potrošnja pada iz sata u sat i podnesti tužbu protiv države kada već i sam premijer sprema tužbu protiv zakona države kojoj je premijer.

  • halo to sam ja 10.04.2013.

    Ak bu vam falilo love povisite partijsku članarinu ili ju konačno počnite plačati

  • halo to sam ja 10.04.2013.

    Ma ko mi se to poziva na Ustav kad mu treba. Svoju riticu skriva iza Ustava, a to jesmo li ga izabrali da nas predstavlja, o tom po tom. Školski primjer kak prljavi igraju prljavo

Komentiraj...
Vidi sve komentare