To je to što me zanima!

Milanović o nabavci aviona: Ovo je rezultat toga što su Amerikanci bili preskupi za nas

Govorili su da favoriziram Amerikance, a to nije istina. S Amerikancima radimo puno, temeljito i sljedeće nabave će biti rezultat direktne pogodbe sa SAD-om, komentirao je Milanović
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu u povodu Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Zbora narodne garde. Nakon toga je komentirao odluku o nabavci borbenih aviona.

- Sklapanje ugovora je početak procesa. Odluka je trebala biti donesena prije tri mjeseca, iz političkih razloga nije, treba ići u realizaciju - rekao je Milanović i dodao kako je rekao da će podržati što Vladi odluči te da razumije i podržava tu odluku, javlja N1

- Govorili su da favoriziram Amerikance, a to nije istina. S Amerikancima radimo puno, temeljito i sljedeće nabave će biti rezultat direktne pogodbe sa SAD-om. Ovo je rezultat toga što su Amerikanci bili malo preskupi za nas. Sad tek počinje proces - rekao je predsjednik. 

I GADAFI IH JE HTIO Sve o avionima koje plaćamo 999 milijuna eura: Kombinacija velike borbene moći i doleta

Na pitanje o geostrateškim i drugim posljedicama rekao je: 

- Francuska je nakon više godina počela prodavati avione, sad su odlučili pristupiti aktivnije, prodali su nekim državama, nije se ništa bitno promijenilo. Bit će više suradnje s Francuzima.

- Današnji datum je povijesni, pamtit će se i obilježavati, nadam se i za sto godina, a ovo je jedna od odluka - dodao je.

Naglasio je kako su se Amerikanci korektno ponijeli.

Idi na 24sata

Komentari 181

  • ilmare 29.05.2021.

    Nadam se samo daće ovi kupljeni jednom i poletjeti... i nadam se da navodno jeftini avioni ne budu skuplji, jer nismo toliko bogati. Zato sam mišljenja da bi bilo bolje da smo kupili manji broj aviona koji su tehnički spremni. Što će nam 12 komada?

  • DanielDombay-Padre 28.05.2021.

    Sam čekam da čujem kaj bu Vučić rekel :)

  • MMayo 28.05.2021.

    DA,TREBAMIO TE FRANCUSKE RAFALE!!!!-Da Srbija konačno shvati da nas nikad više neće napadati,da im možemo svaki cilj u Srbiji razoriti ,a da ne znajuod kud je došao projektkl!!!-----Spremni smo obraniti svoj dom!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare