News

Komentari 181

Milanović o nabavci aviona: Ovo je rezultat toga što su Amerikanci bili preskupi za nas

Milanović o nabavci aviona: Ovo je rezultat toga što su Amerikanci bili preskupi za nas

Govorili su da favoriziram Amerikance, a to nije istina. S Amerikancima radimo puno, temeljito i sljedeće nabave će biti rezultat direktne pogodbe sa SAD-om, komentirao je Milanović

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu u povodu Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Zbora narodne garde. Nakon toga je komentirao odluku o nabavci borbenih aviona.

- Sklapanje ugovora je početak procesa. Odluka je trebala biti donesena prije tri mjeseca, iz političkih razloga nije, treba ići u realizaciju - rekao je Milanović i dodao kako je rekao da će podržati što Vladi odluči te da razumije i podržava tu odluku, javlja N1

Predsjednik odlazi iz HNK nakon svečane akademije povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske

- Govorili su da favoriziram Amerikance, a to nije istina. S Amerikancima radimo puno, temeljito i sljedeće nabave će biti rezultat direktne pogodbe sa SAD-om. Ovo je rezultat toga što su Amerikanci bili malo preskupi za nas. Sad tek počinje proces - rekao je predsjednik. 

Na pitanje o geostrateškim i drugim posljedicama rekao je: 

- Francuska je nakon više godina počela prodavati avione, sad su odlučili pristupiti aktivnije, prodali su nekim državama, nije se ništa bitno promijenilo. Bit će više suradnje s Francuzima.

Predsjednik odlazi iz HNK nakon svečane akademije povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske

- Današnji datum je povijesni, pamtit će se i obilježavati, nadam se i za sto godina, a ovo je jedna od odluka - dodao je.

Naglasio je kako su se Amerikanci korektno ponijeli.

Najčitaniji članci