To je to što me zanima!

Milanović: 'Obilježavamo ovdje danas 75 godina od jedne od najvećih pobjeda nad zlom'

Povodom 75 .obljetnice oslobođenja sjeverozapadne Hrvatske, koja je održana u Podgariću, nadomak Garešnici govorio je i predsjednik Zoran Milanović, koji je podsjetio na strašna stradanja u II. svjetskom ratu
Vidi originalni članak

„Aktualna Vlada pokazuje puno više razumijevanja i takta za neke stvari od vlada koje su joj prethodile. Danas ovdje obilježavamo 75 godina od jedne od najvećih pobjeda nad zlom. Jedna strana odabrala pravi put, druga stranputicu. Naša strana dobila je rat i zemlju koja počiva na antifašizmu”, poručio je u svom govoru predsjednik Republike Zoran Milanović.

Istaknuo je i kako antifašizam nije slučajno uvršten u Ustav.  „Ustav je akt političke volje i svijesti čitave politike, a 1990. godine nije bilo nikakve dileme oko toga hoće li antifašizam ući u Ustav. Antifašizam je dio Ustava, a nije pao s kruške, tako da je svako negiranje antifašizma 30 godina kasnije jednostavno komično”, naglasio je predsjednik Republike.

Istaknuo je i kako mu nisu nikada bili jasni motivi pojedinaca da čine zvjerstva i zločine čime se pokazuje da u to bile osobe bez duše.

U ime organizatora, Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, okupljenima se obratio predsjednik Franjo Habulin koji je poručio da je područje Moslavine od samog početka Drugog svjetskog rata bilo od izuzetne strateške važnosti.

U BANSKIM DVORIMA Milanović se sastao s Dodikom

„Antifašistička borba iznjedrila je najveće demokratske vrijednosti, a današnja Hrvatska izvojevana je i sačuvana u granicama AVNOJ-a. Europa u kojoj danas živimo također je izgrađena na temeljima antifašizma i borbe protiv fašizma”, naglasio je Habulin.

Uz predsjednika Milanovića na skupu je bio i bivši predsjednik Stjepan Mesić, te brojni gosti iz javnog i društvenog života, a u organizaciji Zajednice Udruga Antifašističkih Boraca i Antifašista Bjelovarsko – bilogorske županije.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Foringaš 21.09.2020.

    Ti-koji-padaš-s-transprtera (je l´ tako zovu američki domorodci svoje poglavice 😉 ) ne znaš ni kojem narodu spadaš, a još manje cijeniš žrtve naroda koji se zovu Hrvati a ne Ustaše !!

  • 20.09.2020.

    Mesić Izdajnik i do njega ista bratija svi redom , prevaranti i lažovi . Kakve veze ima Mesić s antifašizmom kada imamo desetke videozapisa gdje veliča Ustaški pokret ....

  • jumar 20.09.2020.

    „Antifašistička borba iznjedrila je najveće demokratske vrijednosti" - rece covjek bez da trepne okom, a predsjednik umjesto da ustane i ode kao u Okucanima, ako ne zbog sebe, onda zbog onih s Kriznoga puta, iz jama, fojbi i tenkovskih rovova, strijeljanih, onih zivih zazidanih u rudniku, onih s golog otoka, politickih zatvorenika i likvidiranih u emigraciji, onih preko pola milijuna protjeranih i razvlascenih samo zato sto su bili druge nacije, svih kojima je imovina oteta, on mirno slusa o najvecim demokratskim vrijednostima. To je za mene puno veci skandal nego dva marginalca u crnim majicama, jer nazivati drustvo u kojemu pored svih ovih zlocina, nije bilo mjesta niti za slobodne izbore, niti za slobodu medija i gdje se za rijec odlazilo na visegodisnju robiju, drustvom demokratskih vrijednosti, uvreda je i samar svima onima koji znaju nesto o povijesti, a Milanovic sigurno zna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare