To je to što me zanima!

Milanović: Obnova u Zagrebu sad već naprosto ulazi u crveno

Upitan o obnovi Zagreba nakon potresa novinarima je na konferenciji "Dan velikih planova" izjavio kako je financijski u Zagrebu bitno da i premijer Andrej Plenković tome posveti pažnju
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu da, što se tiče obnove nakon potresa u Zagrebu, sad već "naprosto ulazimo u crveno", upozorivši da financijska situacija u gradu nije dobra jer ga je prethodna vlast dovela do ponora.

"Ako govorimo o zagrebačkoj obnovi sad već naprosto ulazimo u crveno. Financijska situacija u Gradu Zagrebu, koliko čujem, nije dobra i to ne zbog ove vlasti, nego zbog prethodne vlasti. Fakturiralo se, pokušalo fakturirati i dati sve moguće u zadnjih godinu dana. I na kraju znate kako je završilo - pobijedila je druga opcija koja sada jedva preživljava", rekao je Milanović.

Upitan o obnovi Zagreba nakon potresa novinarima je na konferenciji "Dan velikih planova" izjavio kako je financijski u Zagrebu bitno da i premijer Andrej Plenković tome posveti pažnju.

MIJENJA SE I JAVNA NABAVA Horvat o izmjeni zakona: Građani neće sudjelovati s 20 posto u konstrukcijskoj obnovi

"Nema prostora trgovini i dogovorima. Grad Zagreb se ne može zaduživati preko određene točke, a prethodna vlast ga je dovela do ponora, do ponora", poručio je predsjednik.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Selo_malo 30.09.2021.

    Obnova je odavno u crvenom, najmanje možda po osnovi oštećenja od potresa, jer da su se objekti redovito održavali te investiralo u razvoj i obnovu dotrajale, zapuštene i pidkapacitirane komunalne infrastrukture, ovaj se grad, čiji građani plaćaju najveću stopu prireza i najskuplje komunalne naknade i doprinose u Hrvatskoj, ne bi ovako raspadao iznad i povrh tla.

  • zglob na klioterapiji 29.09.2021.

    I tako je sve krenulo davne 2000 godine kad je 'crveni' račan ustoličio lopova sa partijom na ćelo gl. grada RH , a bogami , Elej kume i ti si ga onomad ljubio u obraze sa dignutim pesnicama u zrak predstavljajući ga kao najboljeg . Pokoj mu duši !

  • 29.09.2021.

    Zoky oni tebe puno doživljavaju ne, samo ti njima reci!

Komentiraj...
Vidi sve komentare