To je to što me zanima!

Milanović od Plenkovića nije dobio prijedlog za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost

Predsjednik Republike ponovno je pozvao predsjednika Vlade na dogovor o sazivanju i terminu održavanja sjednice VNS-a, kao i na utvrđivanje pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati...
Vidi originalni članak

Predsjednik države Zoran Milanović nije dobio od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS), priopćeno je s Pantovčaka. 

U Uredu predsjednika podsjećaju kako je Milanović uputio Plenkoviću dopis 20. listopada 2020. u kojemu predlaže sazivanje sjednice VNS-a. Napominju kako prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zajednički sazivaju i pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati zajednički utvrđuju Predsjednik Republike i predsjednik Vlade, a stručne i administrativne poslove pri tome za Vijeće nacionalne sigurnosti obavlja Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost. 

- Predsjednik Republike stoga ponovno poziva predsjednika Vlade na dogovor o sazivanju i terminu održavanja sjednice VNS-a, kao i na utvrđivanje pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati - navodi se u priopćenju Ureda predsjednika. 

MILANOVIĆ SE OGLASIO 'Vlada i Koordinacija ne poštuju zakone i propise te zaobilaze VNS i predsjednika države'

Podsjetimo, premijer Plenković u petak je objavio kako će tijekom dana Uredu predsjednika Republike uputiti prijedlog mjera za sprječavanje radikalizacije, temeljem Izvješća Koordinacije za domovinsku sigurnost te prijedlog nekoliko termina za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost. 

Ta najava stigla je nakon što je predsjednik države upozorio da Vlada, ali i Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti ne poštuju zakone i propise te zaobilaze Vijeće za nacionalnu sigurnost i predsjednika države.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • jack_daniels_1 08.11.2020.

    Ajde prestanite se više prepucavati. Kao mala djeca ste. Kako Plenković obavlja svoj posao...jedna je tema, ali Milanović baš nikakvog posla kao predsjednik nema, ali da je svadljiv...svadljiv je.

  • 07.11.2020.

    Dosadni ste s tom pričom dobrog i lošeg policajca. Isti ste, ( HDZ/SDP ) monopolisti.

  • stoposto hrvat 07.11.2020.

    Plenković je zasad nedodirljiv Milanoviću kao i ti prije par godina možete si soli bacati na rep ili nama koji smo otišli u poštenu zemlju raditi !!!! Nikad ništa od vas neće biti pa ni tad ali gluma vam je Robert de Niro

Komentiraj...
Vidi sve komentare