To je to što me zanima!

Premijer: Život će se vratiti u Gunju, zato je tu Vlada i država

Milanović je zadovoljan 'trudom i angažmanom' svih koji sudjeluju u saniranju posljedica poplava i kaže da će se sve učiniti da se život što prije vrati u normalu
Vidi originalni članak

Nismo loši! Nadam se da nećemo ponovo imati priliku da se uvježbavamo na ovakvim katastrofama, izjavio je u nedjelju tijekom obilaska Gunje hrvatski premijer Zoran Milanović. 

Izrazio je zadovoljstvo 'trudom i angažmanom' svih koji sudjeluju u saniranju posljedica poplava i naglasio da će se sve učiniti da se život što prije vrati u normalu.

- Došao sam se uvjeriti kako sustav funkcionira. A život će se početi vraćati u ova mjesta, zato ovi ljudi i imaju Vladu i državu - naglasio je premijer.

Milanović je još jednom ustvrdio da će 'Republika Hrvatska primarno sve sama uraditi' na saniranju šteta, a, ako to bude moguće, nastojat će se izvući i neka sredstva iz europskih fondova predviđenih za ovakve situacije.

Osman Džonlić, koji je iz prikrajka slušao premijerove riječi, obratio mu se riječima: 'Dobar dan, premijeru!', i okrenuo leđa. On stanuje nedaleko graničnog prijelaza i njegova kuća je do prije nekoliko dana bila nedostupna.

- I sad je više od metar vode u kući! Htio sam premijera pitati zašto nitko ne obilazi taj dio Gunje u kojem su i svinje podivljale i zalijeću se u ljude, ali kad sam vidio one njegove čuvare odustao sam - priča Osman koji smatra da je cesta prema graničnom prijelazu odvojila njegovo naselje od ostatka Hrvatske.

Zbog toga je, kad je Gunja poplavljena, njemu bilo najjednostavnije evakuirati se u Brčko, koje je od Gunje razdvojeno samo mostom preko Save.

- Evo, sad sam se vratio iz Županje gdje sam išao uzeti nešto humanitarne pomoći. Znate što su mi rekli? Nisam prijavljen na nijednu adresu u Hrvatskoj i ne mogu mi ništa dati - razočaran je Osman koji sad razmišlja samo o selidbi iz Gunje.

Džemal Fazlić je u obraćanju premijeru bio puno optimističniji, premda je i njemu kuća još uvijek pod vodom, kao i šljivik sa 220 stabala.

- U Gunji se nikad nije dogodila ovakva poplava. Sve nas je ovo iznenadilo i ne preostaje mi ništa drugo nego vjerovati premijerovim riječima kad nam svima obećava rješenje naših problema u što skorijem roku - kaže Džemal.

Milanović je sa suradnicima i ministrima Mihaelom Zmajlovićem te Rankom Ostojićem prošetao dijelom sela gdje se  voda dobrim dijelom povukla, no uvidio je da su u nižim dijelovima ostale velike količine vode. 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • SavetaPaškov 02.06.2014.

    E jadni moji Slavonci ako vam VLADA bude osiguravala povratak bojim se da se onda nikad vecina vas nece imati u sta vratiti.

  • BiH83 01.06.2014.

    I sta da mu covjek kaze kad ovako nesto izvali

  • nony 01.06.2014.

    ma blago nama s ovom vladom i državom

Komentiraj...
Vidi sve komentare