Obavijesti

News

Komentari 97

Premijer: Život će se vratiti u Gunju, zato je tu Vlada i država

Premijer: Život će se vratiti u Gunju, zato je tu Vlada i država
6

Milanović je zadovoljan 'trudom i angažmanom' svih koji sudjeluju u saniranju posljedica poplava i kaže da će se sve učiniti da se život što prije vrati u normalu

VIDEO

Nismo loši! Nadam se da nećemo ponovo imati priliku da se uvježbavamo na ovakvim katastrofama, izjavio je u nedjelju tijekom obilaska Gunje hrvatski premijer Zoran Milanović. 

Izrazio je zadovoljstvo 'trudom i angažmanom' svih koji sudjeluju u saniranju posljedica poplava i naglasio da će se sve učiniti da se život što prije vrati u normalu.

- Došao sam se uvjeriti kako sustav funkcionira. A život će se početi vraćati u ova mjesta, zato ovi ljudi i imaju Vladu i državu - naglasio je premijer.

Milanović je još jednom ustvrdio da će 'Republika Hrvatska primarno sve sama uraditi' na saniranju šteta, a, ako to bude moguće, nastojat će se izvući i neka sredstva iz europskih fondova predviđenih za ovakve situacije.

Osman Džonlić, koji je iz prikrajka slušao premijerove riječi, obratio mu se riječima: 'Dobar dan, premijeru!', i okrenuo leđa. On stanuje nedaleko graničnog prijelaza i njegova kuća je do prije nekoliko dana bila nedostupna.

- I sad je više od metar vode u kući! Htio sam premijera pitati zašto nitko ne obilazi taj dio Gunje u kojem su i svinje podivljale i zalijeću se u ljude, ali kad sam vidio one njegove čuvare odustao sam - priča Osman koji smatra da je cesta prema graničnom prijelazu odvojila njegovo naselje od ostatka Hrvatske.

Zbog toga je, kad je Gunja poplavljena, njemu bilo najjednostavnije evakuirati se u Brčko, koje je od Gunje razdvojeno samo mostom preko Save.

- Evo, sad sam se vratio iz Županje gdje sam išao uzeti nešto humanitarne pomoći. Znate što su mi rekli? Nisam prijavljen na nijednu adresu u Hrvatskoj i ne mogu mi ništa dati - razočaran je Osman koji sad razmišlja samo o selidbi iz Gunje.

Džemal Fazlić je u obraćanju premijeru bio puno optimističniji, premda je i njemu kuća još uvijek pod vodom, kao i šljivik sa 220 stabala.

- U Gunji se nikad nije dogodila ovakva poplava. Sve nas je ovo iznenadilo i ne preostaje mi ništa drugo nego vjerovati premijerovim riječima kad nam svima obećava rješenje naših problema u što skorijem roku - kaže Džemal.

Milanović je sa suradnicima i ministrima Mihaelom Zmajlovićem te Rankom Ostojićem prošetao dijelom sela gdje se  voda dobrim dijelom povukla, no uvidio je da su u nižim dijelovima ostale velike količine vode. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..