To je to što me zanima!

Milanović: Ostojić je za vikend bio kritično, sada se oporavlja

Ostojić je skinut s respiratora i dijalize, ako se ovako nastavi šanse za oporavak su dobre, rekao je Varga. Liječnici kažu kako oporavak traje dva do tri mjeseca
Vidi originalni članak

Na samom početku sjednice Vlade, premijer Zoran Milanović zaželio je potpuni oporavak ministru Ranku Ostojiću u svoje ime i u ime Vlade. Naglasio je kako je za vikend njegovo stanje bilo kritično, ali sada se oporavlja.

- Sada je na doktorima da se potpuno oporavi i vrati na posao, ali prvenstveno da se oporavi i bude potpuno zdrav čovjek - rekao je premijer.

Varga: Šanse za oporavak su dobre

Ministar zdravlja Siniša Varga uoči sjednice Vlade rekao je da je zdravstveno stanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića značajno bolje te da više nije na respiratoru niti na dijalizi. 

- Ostojić je skinut s respiratora i dijalize, ako se ovako nastavi šanse za potpuni oporavak su dobre. Stanje je značajno bolje nego što je bilo prije nekoliko dana - rekao je. 

Nakon oporavka treba usporiti tempo

Liječnici ne žele davati prognoze o ishodu i trajanju liječenja, ali naglašavaju kako je ono intenzivno i unatoč povremenom poboljšanju stanja. Liječenje je počelo zadnji čas dok je cijeli organizam već bio inficiran bakterijama koje su krenule s upalnog procesa na vratu prije desetak dana. Pacijente, osim dugog i zahtjevnog liječenja, prežive li septički šok, čeka dugotrajan oporavak. Liječnici kažu da ne može biti kraći od dva, tri mjeseca. Nakon septičkog šoka, treba usporiti ritam, piše Jutarnji list

Idi na 24sata

Komentari 113

  • kph 23.07.2014.

    Ostojiću, želim ti što brže ozdravljenje.

  • Rien ne va plus 23.07.2014.

    Možda je vidio svijetlo na kraju tunela....

  • micek 23 23.07.2014.

    Da bar mi imamo takvu dijagnozu: bilo je kritično al sad se oporavljamo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare