To je to što me zanima!

"Milanović postaje simpatičan, još će se on i učlaniti u HDZ..."

Vezano uz pristanak Zorana Milanovića na suradnju s Mostom i Domoljubnom koalicijom, Tomislav Karamarko je kazao da "će se on na kraju učlaniti u HDZ"
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak da je od Nacionalnog vijeća dobio ovlasti donošenja zaključaka koje stavlja pred Predsjedništvo HDZ-a.

"Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku o suradnji s Mostom, a nakon izbora Nacionalno vijeće mi je dalo ovlasti da pregovaram i donosim zaključke koje stavljam pred stranačko predsjedništvo", rekao je Karamarko novinarima upitan kako komentira izjavu člana Predsjedništva SDP-a Arsena Bauka kako Predsjedništvo HDZ-a nije smjelo donijeti odluku o suradnji s Mostom već to, po Statutu HDZ-a, treba Nacionalno vijeće.

'Nevjerojatno na što je sve Milanović spreman'

Vezano uz pristanak predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na suradnju s Mostom i Domoljubnom koalicijom, Karamarko je kazao da "će se on na kraju učlaniti u HDZ". 

"On bi i na to pristao, a možda i u Most. Nevjerojatno je na što je taj čovjek sve spreman, postaje mi simpatičan u tom svom nesnalaženju. Jedino mi je nesimpatičan što je zajedno s svojom nesposobnom ekipom uništio hrvatsko gospodarstvo", istaknuo je. Dodao je i kako ne zna na što će Milanović sve na kraju pristati.

Pregovori s Mostom gotovi do utorka?

Predsjednik HDZ-a smatra i da bi pregovori s Mostom mogli do utorka biti gotovi. 

"Mislim da hoće jer je hrvatskim građanima dosta ovoga. A i nama jer jedva čekam raditi konkretne stvari", rekao je.

Istaknuo je kako HDZ za sada dualno pregovara s Mostom, a hoće li se otvarati prostor SDP-u puno ovisi o kolegama iz Mosta. 

"Ako dođe do takve situacije o tome ćemo se i mi pitati. Ako bude riječ o nekoj ekstremnoj kvaliteti iz SDP-a kojoj bi se možda moglo dati prostora u izvršnoj vlasti za boljitak zemlje i stvaranje zajedništva te stvaranje atmosfere u kojoj se ljudi distanciraju od antagonizama koje Milanović dnevno isijava", naglasio je Karamarko. 

No, ustvrdio je kako u SDP-u nije vidio tu ekstremnu kvalitetu.  Ponovio je i kako je HDZ sve o tome rekao u svom ranijem priopćenju.

Karamarko nije želio odgovoriti na, kako je rekao, hipotetska pitanja hoće li razgovarati s SDP-om ako ih Most prihvati kao partnere. 

"Razgovarat ćemo, ali to će morati biti čvrsti uvjeti. Sve su to hipotetska pitanja i sve su to nekakvi balončići od sapunice", kazao je.

'Samo gledaju kako spasiti koju fotelju ili štokrlić'

Ponovio je i kako se, s obzirom na potrebe SDP-a za foteljama, osjeća kao u salonu namještaja. 

"Oni šeću tim salonom namještaja i gledaju si foteljice i kako koju spasiti ili zgrabiti. Doduše, neki manju jer nisu u mogućnosti da hvataju trosjede ili dvosjede, ali gledaju kakav štokrlić", rekao je. 

'Ako Most želi 10, HDZ treba 30 ministarstava'

Prvo nije želio komentirati izjave Mostovca Tomislava Panenića kako bi željeli deset ministarstava za sebe kazavši kako nije korektno da s kolegama iz Mosta pregovara putem medija, no N1 televizija javlja da je Karamarko ipak rekao: 'Ako oni žele 10 ministarstava, HDZ ih treba dobiti 30!'.

Idi na 24sata

Komentari 297

  • mijce 17.12.2015.

    molim pljesak za karamarka koji je uspio izrec, sastavit i i objedinit obicnu prostu recenicu.

  • antonio1706 17.12.2015.

    zanimljivo je 750.000 birača imaju jedni i drugi....a po minusima na ovom portalu ispada da je sdp-ovaca puta 3....pa kako je moguče da je takav omjer....a onda sam se sjetio da 24 sata tu ima svoje prste....i malo kliknu di ne bi trebali

  • timi1111 17.12.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare