To je to što me zanima!

Milanović: S gubernatorima iz Milana i Beča nisam se nalazio

Milanović je komentirao odlazak mandatara Tihomira Oreškovića na sastanak s investitorima i bankarima u Kitzbühel. Rekao je kako on o ničemu ne odlučuje
Vidi originalni članak

Zoran Milanović komentirao je odlazak mandatara Tihomira Oreškovića na sastanak s investitorima i bankarima u Kitzbühel.

- Zna tko su agenti krupnog kapitala i tko radi za njih. Mi smo se, to je socijaldemokracija, čvrsto i, ako želite, bezobrazno suprotstavili nekim derikožama. U Zagrebu sam razgovarao i s nekim bankarima, ali prvenstveno s hrvatskim članovima uprave. Nisam ksenofob, ali sa strancima i gubernatorima koji dolaze iz Beča i Milana nisam razgovarao - rekao je Milanović. Kazao je i da bi iz poštovanja s Oreškovićem ušao u debatu, ali da on na žalost ne odlučuje o ničemu, javlja Večernji list.

Komentirao je i to što je mandatar Orešković prve mjere najavio bankarima, a ne građanima.

- Gospodin Orešković, koji je bio dobar financijski časnik Teve na jednoj razini, nije to najviša razina, ne odlučuje. Mala smo zemlja i važno je da prva osoba vlade ima tu vrstu autoriteta i da se vani to prepoznaje. Da možete Angeli Merkel reći: dobro, veći ste, jači ste, značajniji ste, ali ovo može, a ovo ne može. Znao sam u čije ime govorim, da govorim u ime stranke, koalicije i vlade kojoj sam bio na čelu i imao autoritet. Zato mi je na neki način ovo sve skupa neobično - rekao je Milanović u Čakovcu.

Milanović je na Izvještajno-tematskoj konvenciji Gradske organizacije SDP Čakovec komentirao unutarstranačke izbore, podsjetivši da osam godina ne uspijeva "dobiti za političku debatu praktički nikoga, svi bježe".

- Ali isto tako moram voditi računa - ovo je SDP, dakle to je nešto što je dio moje intime, bez obzira što djelujemo javno i nisam u situaciji blatiti svoje suparnike tako da to neću raditi ni sada. To nije HDZ dakle, HDZ je nepogoda, njoj se treba suprotstaviti čvrsto - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 200

  • liliana 01.03.2016.

    a od tih gubernatora si uzimao lovu.Kažeš da si Angeli Merkel rekao ovo može,a ovo ne.I za Perkovića si rekao ne može,pa ipak na kraju može.

  • restitutio 16.01.2016.

    O Milanoviću se puno govori, puno ljudi ga optužuje da je kriv za gubitak izbora. No, on je samo čovjek, nije savršen i imao je grešaka. S obzirom da je još mlad čovjek i sigurno ima političku budućnost, siguran sam da će sam i sa svojim najbližim suradnicima analizirati svoje greške i da će nastojati ispraviti ih.

  • neodlučna811 16.01.2016.

    Kažu da slika govori tisuću riječi......ova i sve svjetske jezike , uključujući i latinski, poradi dermatologije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare