To je to što me zanima!

Milanović se nema namjeru ispričati dr. Ivi Sanaderu

Predsjednik SDP-a rekao je u ponedjeljak kako ga HDZ-ov izborni slogan "Idemo dalje" podsjeća na slogan u kampanji Slobodana Miloševića
Vidi originalni članak

Gledam spotove Ive Sanadera koji koriste jednu interesantnu uzrečicu, 'Idemo dalje’. Možda usporedba nije najbolja, ali ne mogu odoljeti. U dva je navrata Milošević govorio: 'Idemo dalje, idemo dalje’, rekao je Zoran Milanović u Zaprešiću, i dodao: 'A znate što je govorila demokratska oporba? Gotov je, gotov je!’.
Ova izjava izazvala je zaprepaštenje.
- To što je Milanović uradio nije dobro za nacionalnu političku higijenu - kaže politički analitičar Davor Gjenero.
- Sanader može biti nepoželjan dijelu birača, ali riječ je o premijeru koji ima evidentnu izbornu legitimaciju, nije totalitarni vođa i koristi demokratski diskurs, naročito kada govori kao premijer, a ne kao vođa stranke. Ovakva bi izjava bila razumljiva do 2000. godine, no Milanović je u to vrijeme bio u Ministarstvu vanjskih poslova, a u SDP se upisao tek nakon Tuđmanove smrti, kad je već svima bilo posve jasno kamo stvari idu... Danas takva izjava nema opravdanja - dodaje Gjenero.
Anđelko Milardović također ovu uposredbu ocjenjuje štetnom.
- Rekao bih da Milanoviću ova izjava, koja po razini podsjeća na Sanaderovu izjavu o djeci, koju ne želim ni navoditi, nije trebala. Ta dva političara potječu iz Ministarstva vanjskih poslova, možda najbolje ustrojenog dijela državne uprave, pa bi se obojica trebala vratiti primjerenijim razinama govora - objašnjava Milardović. Sam Sanader nije se osobito uzbudio.
- Milanovićeva izjava govori o njegovoj nervozi. On gubi izbore i zato je ljut - kazao je premijer.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Keira 08.11.2007.

    eto vidis kako su neinformirani...Sarader je slogan \"Idemo dalje\" pokupio iz jugoslavenskog filma \"Ucitelj\" u kojemu je glavnu ulogu tumacio Dragan Nikolic i uzrecica mu je bila \"Idemo dalje\"...dirljiv film o Drugom svjetskom ratu, pogledajte!

  • zluce 07.11.2007.

    mislim da bi se sanader itekako imao što ispričavati ne samo milanoviću nego i cijelom hrvatskom puku kampanja zasnovana na lažima i poluistinama svakako mu ne služi na čast, a da ne govorim da o sebi želi stvoriti sliku velikog zaštitnika Hrvata i Hrvatske a ne pošutuje niti osnovne kulturne spomenike ove zemlje. primjer. vrlo lagan. dana 06.11. održavao se skup HDZ u Karlovcu. i gdje su ljepljeni plakati za skup na spomenik ispred OŠ Braća Seljan koji je tek prije koji dan tamo i postavljen u novouređenom parkiću. svaka čast sanaderu ispričavam se ja tebi što sam ikada i pomislila da si intelektualac sa bar tragovima kulture

  • fal 07.11.2007.

    frosty 277 Sanader i Jarnjak po godinama mogu biti otac i djed Milanoviću.Milanović je u doba izbijanja Domovinskog rata bio taman u godinama kad je mogao najbolje poslužiti domovini.Ali ne ,on se skrivao na fakultetu.Ja sam s tek navršenih devetnaest godina kao dragovoljac se prikljućio obrani domovine.Moj otac nije bio u ratu.Nije sramota to što nije bio on ,bila bi sramota to da nisam bio ja.Svi koji su mogli a nisu htjeli uključiti se u obranu su kukavice.Milanović u svom kukavičluku prednjaći jer uspoređivati nekoga u Hrvatskoj s Miloševičem je sramota.Na taj naćin je pokazao koliko suosječa s žrtvama tog istog Miloševića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare