To je to što me zanima!

Milanović se nije pojavio na GSV-u, Severa je to razljutilo

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić branio je premijera kazavši kako nije bilo niti predviđeno da Zoran Milanović prisustvuje ovoj sjednici GSV-a
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović nije se pojavio na današnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV). Predsjednik GSV-a Krešimir Sever izrazio je nezadovoljstvo zbog toga.

- Milanović nije došao na GSV iako smo ga zvali, nismo dobili od njega nikakav odgovor, niti od premijera uopće dobivamo povratnu komunikaciju na naše dopise i prijedloge - rekao je Sever. 

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić branio je premijera kazavši kako nije bilo predviđeno da Zoran Milanović prisustvuje ovoj sjednici GSV-a, piše Večernji list.

- Predsjednik Vlade već se sastao i s predstavnicima sindikata i s predstavnicima poslodavaca, što će činiti i ubuduće kada bude vrijeme i mjesto, Ono o čemu smo htjeli razgovarati u vezi sa socijalnim dijalogom, nažalost, zbog bojkota i HUP-a i sindikata nismo imali priliku. Izložili smo naše viđenje socijalnog partnerstva, sve što smo učinili da se ono unaprijedi, ali nažalost nismo čuli drugu stranu, rekao je Mrsić.

Na sjednici je bio riječi o stanju i budućnosti socijalnog dijaloga, problematici tvrtke Dioki, te o Nacrtu konačnog prijedloga Zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje. Mrsić je rekao kako je Vlada dosad učinila da se razriješi pitanje Diokija.

- Radimo maksimalne napore da održimo proizvodnju i spasimo radna mjesta, zaključio je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • psukan 13.07.2012.

    Bahatost sad mu vise netrbaju a kad je trebao doci na vlast slizavao se sa svakim od njih.Ako hoces znati kakav je netko samo mu daj vlast!

  • JosipPavlić 13.07.2012.

    morao je sa drugovima dogovarati daljnu srategiju kako ogulit narod do kraja

  • antiprotiv 13.07.2012.

    Milanovic je bahat i odavno ceka na svojih 5 min vladavine. Sada kad se toga docepao gdje mu je kraj? Sigurno ga ne brine socijala i sindikati. On je sebe opskrbio a i jos ce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare