To je to što me zanima!

'Milanović se želi vratiti. Sve teže gleda veliki pad SDP-a...'

Zoran je sve bliže odluci, pa čak i po cijenu da ne pobijedi. Želi se vratiti u politički ring, ali s druge strane, ne želi biti niti Berin pulen za njegov opstanak na čelu stranke, kaže Milanovićev suradnik
Vidi originalni članak

Sve su glasne špekulacije da se Zoran Milanović vraća u politiku. Navodno ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsjednika Republike. 

NOVI EXPRESS Šeksov gambit: HDZ će tajno podržavati Zorana Milanovića

Kako javlja Novi list, dio SDP-ovaca želi da Milanović bude stranački kandidat, a Peđa Grbin je javno pozvao SDP da ga kandidira. No, čini se da Milanović, ako se na to odluči, želi nastupiti kao nestranački kandidat, uz podršku HSS-a, GLAS-a i niza drugih manjih stranaka, a onda i uz podršku SDP-a.

TOMISLAV KLAUŠKI Zoki protiv Kolinde, part 2: Milanović kao spasitelj ljevice?

- Zoran je sve bliže odluci, pa čak i po cijenu da ne pobijedi. Želi se vratiti u politički ring, jer sve teže gleda pad SDP-a i lijevog centra. Ali s druge strane, ne želi biti niti Berin pulen za njegov opstanak na čelu stranke - rekao je za Novi list jedan Milanovićev suradnik.

Čini se da Milanović ni HDZ-u ne bi bio loša opcija na Pantovčaku. Tjednik Express piše da je Vladimir Šeks navodno vrhu HDZ-a savjetovao je da bi za premijera Plenkovića bilo puno zahvalnije da predsjednik države bude netko suprotnog političkog opredjeljenja ili da predsjednik države bude, pak, potpuna marioneta birana u Hrvatskom saboru.

Jednostavnije rečeno, Šeks, kako je Expressu rekao sugovornik blizak vrhu stranke, smatra da bi premijeru Andreju Plenkoviću bilo jednostavnije nositi se s, naprimjer, Zoranom Milanovićem kao predsjednikom države nego s aktualnom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Vladimir Šeks, zapravo, i nije otkrio ništa novo. Ako se vratimo u prošlost, jasno se može zaključiti da su predsjednici vlada puno bolje funkcionirali kad je predsjednik dolazio iz oporbe. Na taj način mogli su bez ikakvih problema ulaziti u sukobe, javnost je to, naime, i odobravala, a tako su sakupljali i političke poene simpatizera svoje stranke i glasača.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • nijetebriga 04.12.2018.

    Pa neka ga kad vec bero nije uspio samo se ti vrati, dokrajci SDP do kraja.☺.

  • arwin 04.12.2018.

    SDP je svoj odprdio. S Zokom i bez njega.

  • DamBio 04.12.2018.

    Zoraneee, nisi u stanju održati svoju obitelj, jak si samo na riječima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare