Obavijesti

News

Komentari 44

Šeksov gambit: HDZ će tajno podržavati Zorana Milanovića

Šeksov gambit: HDZ će tajno podržavati Zorana Milanovića
1

Novi broj tjednika Express donosi: Kolinda je bila kandidat desnice za rušenje Andreja Plenkovića, kojemu je Vladimir Šeks savjetovao radikalan odgovor...

Vladimir Šeks, kako se ovih dana priča u zagrebačkim političkim kuloarima, vrhu HDZ-a savjetovao je da bi za premijera Plenkovića bilo puno zahvalnije da predsjednik države bude netko suprotnog političkog opredjeljenja ili da predsjednik države bude, pak, potpuna marioneta birana u Hrvatskom saboru.

Jednostavnije rečeno, Šeks, kako je Expressu rekao sugovornik blizak vrhu stranke, smatra da bi premijeru Andreju Plenkoviću bilo jednostavnije nositi se s, naprimjer, Zoranom Milanovićem kao predsjednikom države nego s aktualnom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Vladimir Šeks, zapravo, i nije otkrio ništa novo. Ako se vratimo u prošlost, jasno se može zaključiti da su predsjednici vlada puno bolje funkcionirali kad je predsjednik dolazio iz oporbe. Na taj način mogli su bez ikakvih problema ulaziti u sukobe, javnost je to, naime, i odobravala, a tako su sakupljali i političke poene simpatizera svoje stranke i glasača.

U novom Expressu možete čitati najjače autore: neumoljivog Tomislava Klauškog, eruditnog Emira Imamovića Pirkea, lucidnu Ivanu Bodrožić, legendarne Edu Popovića, Miroslava Lilića, Josipa Mlakića... Novi broj Expressa na sve kioske stiže u petak!