To je to što me zanima!

Milanović u Beču: Čisti rezultati izbora pojednostavili mi ulogu

Milanović je na susretu s predsjednicima Austrije i Slovenije iskoristio priliku da pozove austrijske i slovenske građane na odmor u Hrvatsku tvrdeći da nema straha od zaraze korona viruso
Vidi originalni članak

Trebamo njegovati prijateljstvo triju bliskih i povezanih država, zaključili su danas u Beču predsjednici Austrije, Hrvatske i Slovenije. Predsjednik Alexander Van der Bellen se prisjetio Milanovićevog posljednjeg posjeta u veljači neposredno nakon što je izabran za hrvatskog predsjednika. Spomenuo je jaku poveznicu zemalja na gospodarskoj osnovi, ali isto tako i na temelju istih problema s kojima se susreću.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz COVID -19 riječi je bilo i klimatskim promjenama na što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentirao kako će se osobno zauzeti za jačanje zelene politike koja je, prema njegovim mišljenju, u Austriji oduvijek bila naprednija od puno zemalja članica EU-a. Čelnicima je u cilju naći rješenje za stabilizaciju čitave regije, da se međusobne granice više ne zatvaraju i da se svi pridržavaju uputa nadležnih institucija. Apelirali su na disciplinu građana.

Jedno od gorućih pitanja bio je turizam. Bellen je istaknuo kako je u Austriji najpogođeniji gradski turizam jer su kongresi otkazani, ali nema niti kineskih, japanskih i korejskih turista. Milanović je iskoristio priliku da pozove austrijske i slovenske građane na odmor u Hrvatsku tvrdeći da nema straha od zaraze korona virusom. Na komentar novinara ne smatra li poziv neodgovornim jer je Hrvatska testirala 4 puta manje od Austrije i 3 puta manje od Slovenije on je odgovorio kako je stopa smrtnosti u Hrvatskoj izrazito niska te da su respiratori bili angažirani lani u sezoni gripe puno više nego sada.

-  Ljudi su u Hrvatsku uvijek dobrodošli, a sada su posebno dobrodošli - rekao je Milanović pozivajući državljane republike Austrije u Hrvatsku čije gospodarstvo se u velikoj mjeri oslanja na turizam.

Na pitanje o parlamentarnim izborima u Hrvatskoj rekao je kako je njegova privatna stvar da li je i za koga glasao. Istaknuo je kako mu je kao predsjedniku jako dobro poznat Ustav te da su mu čisti rezultati pojednostavili ulogu za predaju mandata kojim bi Plenković  sastavio vladu.

- Više volim sudjelovati u ovakvim događanjima nego u podijeli instrumenata moći u Republici Hrvatskoj – zaključio je Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Siva Eminencija 08.07.2020.

    Moj Milane bolje da si pitao ta dva gospodina zašto se odnose prema Hrvatima kao građanima 3 reda, i do kada će nam nanositi kako ekonomsku tako i političku štetu.

  • 08.07.2020.

    svaka mu je na mjestu.. bravo predsjednice!

  • Softi 08.07.2020.

    Nisu to nikakovi čisti rezultati,čitava masa je protiv hdz-a,a oni pobjedili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare