Obavijesti

News

Komentari 26

Milanović u Beču: Čisti rezultati izbora pojednostavili mi ulogu

Milanović u Beču: Čisti rezultati izbora pojednostavili mi ulogu
2

Milanović je na susretu s predsjednicima Austrije i Slovenije iskoristio priliku da pozove austrijske i slovenske građane na odmor u Hrvatsku tvrdeći da nema straha od zaraze korona viruso

VIDEO

Trebamo njegovati prijateljstvo triju bliskih i povezanih država, zaključili su danas u Beču predsjednici Austrije, Hrvatske i Slovenije. Predsjednik Alexander Van der Bellen se prisjetio Milanovićevog posljednjeg posjeta u veljači neposredno nakon što je izabran za hrvatskog predsjednika. Spomenuo je jaku poveznicu zemalja na gospodarskoj osnovi, ali isto tako i na temelju istih problema s kojima se susreću.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Milanović u Beču 00:30

Uz COVID -19 riječi je bilo i klimatskim promjenama na što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentirao kako će se osobno zauzeti za jačanje zelene politike koja je, prema njegovim mišljenju, u Austriji oduvijek bila naprednija od puno zemalja članica EU-a. Čelnicima je u cilju naći rješenje za stabilizaciju čitave regije, da se međusobne granice više ne zatvaraju i da se svi pridržavaju uputa nadležnih institucija. Apelirali su na disciplinu građana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedno od gorućih pitanja bio je turizam. Bellen je istaknuo kako je u Austriji najpogođeniji gradski turizam jer su kongresi otkazani, ali nema niti kineskih, japanskih i korejskih turista. Milanović je iskoristio priliku da pozove austrijske i slovenske građane na odmor u Hrvatsku tvrdeći da nema straha od zaraze korona virusom. Na komentar novinara ne smatra li poziv neodgovornim jer je Hrvatska testirala 4 puta manje od Austrije i 3 puta manje od Slovenije on je odgovorio kako je stopa smrtnosti u Hrvatskoj izrazito niska te da su respiratori bili angažirani lani u sezoni gripe puno više nego sada.

-  Ljudi su u Hrvatsku uvijek dobrodošli, a sada su posebno dobrodošli - rekao je Milanović pozivajući državljane republike Austrije u Hrvatsku čije gospodarstvo se u velikoj mjeri oslanja na turizam.

Na pitanje o parlamentarnim izborima u Hrvatskoj rekao je kako je njegova privatna stvar da li je i za koga glasao. Istaknuo je kako mu je kao predsjedniku jako dobro poznat Ustav te da su mu čisti rezultati pojednostavili ulogu za predaju mandata kojim bi Plenković  sastavio vladu.

- Više volim sudjelovati u ovakvim događanjima nego u podijeli instrumenata moći u Republici Hrvatskoj – zaključio je Milanović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.