To je to što me zanima!

Milanović u Kazahstanu sretan što je vidio i "taj dio svijeta"

Premijer se u Kazahstanu sastao s kolegom Karimom Masimovim i predsjednikom Nursultanom Nazarbajevim. Razgovaralo se o boljoj gospodarskoj suradnji
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović u utorak je otputovao je u prvi službeni posjet Kazahstanu. U Astani se sastao s kolegom Karimom Masimovim. 

Milanović je poručio kako Hrvatska želi bolju trgovinsku razmjenu s Kazahstanom, koja je trenutačno mala. 

- Mi smo članica Europske unije već dvije posljednje godine, što se poklopilo s krizom u Europskoj uniji, ali i s rastom hrvatskog izvoza i produktivnosti i mi smo spremni sudjelovati na ovom rastućem i vrlo obećavajućem tržištu. Još jednom, sretan sam što sam u ovom dijelu svijeta s hrvatskom delegacijom, i uvjeren sam da će naš posjet rezultirati ugovorima i sporazumima i nastavkom ovih plodonosnih kontakata. Nadam se da će oni biti potvrđeni i posjetom predsjednika (Nursultana) Nazarbajeva Hrvatskoj ovoga ljeta - rekao je Milanović koji predvodi hrvatsko gospodarsko izaslanstvo. 

Kolega Masimov pozvao je hrvatske tvrtke da dođu u Kazahstan i sudjeluju u njegovom razvoju. 

Milanović se kasnije sastao s kazahstanskim predsjednikom Nursultanom Nazarbajevim. Razgovarali su o aktualnim međunarodnim pitanjima i gospodarskoj suradnji dviju zemalja.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • 28.05.2015.

    Trgovinska razmjena s Kazahstanom će sigurno doprinjeti smanjenju duga, zapošljavanju i izlasku zemlje iz recesije. Odmah će se razminirati minski sumnjiva područja, riješiti granični problemi sa svim susjednim zemljama, riješit će se dignitet branitelja, odlazak mladih stručnjaka iz zemlje i ostali "sporedni" problemčići....

  • jozabroz 28.05.2015.

    a bas ces se naputovat prije nego pocnu razne istrage i pritvor..))))

  • x00x 27.05.2015.

    mene uvijek fascinira, di oni vode moj racun za te pare... u gardaland...

Komentiraj...
Vidi sve komentare