To je to što me zanima!

Milanović umjesto Jurčića kandidat za premijera!

Adlešić: Činjenica da je Milanović kao kandidat za premijera zamijenio Jurčića može promijeniti našu odluku; HDZ: Lagali su građanima cijelo vrijeme!
Vidi originalni članak

Zoran Milanović želi preuzeti punu političku odgovornost za formiranje nove Vlade, a Ljubi Jurčiću namijenio je mjesto potpredsjednika Vlade za gospodarstvo...
U SDP-u kažu da za ovakav potez nije bilo uvjetovanja niti HNS-a niti ostalih koalicijskih stranaka. To je bila autonomna odluka SDP-a, a na pitanje nisu li iznevjerili birače, Milanović je odgovorio da je ova odluka rezultat razgovora i dogovora Ljube Jurčića i njega i to je u ovom trenutku najbolje i svakako potrebno.
- Lagali su građanima cijelo vrijeme, a tu laž su danas i svečano objavili. Riječ je o potpunoj dezorijentiranosti SDP-a- kazao je glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček i dodao da je to politički nedopustivo i sramotno. Zaključio je da se ni jedan ozbiljan posao, a osobito vođenje Vlade ne može zasnivati na laži.
Ljubo Jurčić nalazi se na putu u Hercegovini gdje je na kolinju, koje je kaže dugo pripremao. Telefonom je još jedanput potvrdio da njegovo odustajanje od mjesta premijera nema veze s potencijalnim koalicijskim partnerima jer to nitko nije tražio. Posebno je naglasio da dobro surađuje s Milanovićem te kako uspjeh SDP-a na izborima traži da Milanović preuzme odgovornost.
- Uvjek sam govorio da ću odstupiti ako to bude potrebno. Osjećam se super - kazao je Jurčić i dodao da mu nova funkcija potpuno odgovara.
Reakcije na novi potez u SDP-u komentirali su i Đurđa Adlešić i Josip Friščić. Adlešić je kazala da smatra kako je Milanović bolji kandidat za premijera od Jurčića te da su tu odluku donijeli ranije, možda bi dobili i više glasova na izborima, a tada bi i Vlada bila drugačija. Na pitanje je li ovom promjenom HSLS bliži koaliciji s SDP-om, Adlešić je rekla da prvo mora razgovarati s vodstvom stranke, ali da je ta promjena vrlo važna i može utjecati na odluku o tome kome će se prikloniti. Predsjednik HSS-a Friščić nije želio komentirati ovaj razvoj događaja u SDP-u.
- Dobro je da javnost napokon zna tko je SDP-ov premijerski kandidat - zaključio je Friščić.
IDS-ovac Ivan Jakovčić cijelu stvar je komentirao riječima nikada nije kasno.
Za HNS-ovu Vesnu Pusić logična je odluka da Milanović preuzme funkciju premijerskog kandidata, a budući da on prikuplja većinu za sastav Vlade smatra da je preuzimanje te odgovornosti bila njegova dužnost. Pusić je dodala da će Milanovića podržati kao premijerskog kandidata i mandatara

Idi na 24sata

Komentari 92

  • PEPY111 06.12.2007.

    RP. SRECA35 ....A TI MENE JOŠ BOLJE..SANADER SE POKAZAO KAKAV JE ČOVJEK PREDIZBORNOM KAMPANIJOM..JER TO ŠTO SMO VIDJELI NA TV-U,PLAKATI ITD...JE SRAMOTA.DAL JE TEBI NORMALNO DA SANADER KUPUJE GLASOVE STAVLJANJEM SPOTOVA POZNATIH SPORTAŠA,PJEVAČA...BOLJE DA JE ZA TE MILIJUNE KAO PRAVI PREMIJER IZGRADIO KUĆE SIROMAŠNIM OBITELJIMA GDJE DJECA UĆE UPALJENIM SVIJEČAMA JER NEMAJU NI ZA STRUJU...AL JE NAJBITNIJE DA ROMIMA DAJE TOLKO DA IH JA GLEDAM DI KUPUJE STVARI,JESTI ILI BILO ŠTO KOJE SI JA NE MOGU PRIUŠTITI PA RADIM SVAKODNEVNO I MUČIM SE...A ONI PRSTOM NE MIGNU SAMO RADE DIJECU ...JER IM SANADER DAJE PO JEDNOM 3000 KN A ONI IH IMAJU PO 10..PA SI VI LJUDI ZBRAJAJTE!

  • udrugabu 04.12.2007.

    Zar je došlo dotle da je cirkusant Chavez (odmah priznao poraz na referendumu iako je izgubio za manje od 1%)pametniji o d Milanovića???E moji SDP-ovci daleko će te dogurati sa Zokijem, Račan se u grobu okreće...

  • sreca35 03.12.2007.

    re: PEPY111 Iznenađujes me ..Pa SDP je vec vladao, zar ne i sto su to napravili???? Da je Pok. Ivica Racan ziv , moj glas bi isao njemu definitivno. No kad vidim ovog Milanovica , vidim samo negativnost. I sada je pokazao pravo liceLjubu Jurčić mu je dobio najvise glasova i sada ga on izbaciva. Razlog ??? Pusicka i Đurđa !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare