To je to što me zanima!

Milanović: Uspjeha bivše vlade nije bilo, a naši tek dolaze

Premijer je u Bruxellesu izrazio uvjerenje da je Hrvatska sposobna svrstati se među uspješne zemlje koje uz racionalnu potrošnju uspijevaju osigurati rast i investicije
Vidi originalni članak

Hrvatski premijer Zoran Milanović u Bruxellesu je izrazio uvjerenost da je Hrvatska sposobna svrstati se među uspješne zemlje koje uz racionalnu potrošnju uspijevaju osigurati rast i investicije, javlja HRT.

- Hrvatska je donijela racionalan, razuman i odgovoran proračun i to je, uz zadržavanje društvene empatije, jedini način kojim se može ići, rekao je premijer. 

- Vidimo kako Europa funkcionira tolika desetljeća. Postoje uspješni i postoje neuspješni. Europski socijalni model je lijep u teoriji, ali razlike među zemljama su velik, dodao je.

Milanović je prokomentirao i izjavu bivše premijerke Jadranke Kosor koja je rekla da je njezina vlada zaslužna za zadržavanje sadašnjeg kreditnog rejtinga. Premijer smatra da uspjeha te vlade nije bilo, a uspjesi sadašnje Vlade tek trebaju doći.

Milanović u Bruxellesu sudjeluje kao promatrač na sastanku vrha EU. Tijekom dvodnevnog summita dominantne će biti ekonomske teme. Čelnici 25 zemalja EU-a trebali bi potpisati ugovor o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u ekonomskoj i monetarnoj uniji.  Čelnici bi trebali i potvrditi odluku o dodjeli kandidatskog statusa Srbiji. 

U Bruxellesu je i Jadranka Kosor koja sudjeluje na summitu Europske pučke stranke (EPP), a glavna tema sastanka bit će pripreme za sastanak Europskog vijeća.


Idi na 24sata

Komentari 131

  • šiušicu93 04.03.2012.

    joj e u ovoj državi je svake godine sve gore i gore živjet! kad malo bolje razmislim, nije taj Sanader bio toliko loš, bar smo nekako ajmo reći pristojno živjeli, a ne sad kad ovaj gospon Milanović diže PDV na 25%, strašno baš sam razgovarao s ekipom o tome, i baš smo se pitali, šta će biti tek za 10ak godina, budući da svake godine neš poskupi. oćemo li ikada doživjeti da cijene nećeg padnu, bar malo? oće li se i udahnuti zrak počet plačat? katastrofa. nek se sve stera u p**** m******* .

  • bornnl 02.03.2012.

    Mogu reći da sam razočaran sa novom vladom...,drugo pakovanje-isto sr.... Mislio sam da će možda nešto napraviti, malo hajke na profitere, lažne branitelje, uhljebljenike u državnim bahatim službama ali malo sutra........ I dalje sve isto u banani republici. Nakraju balade bi bilo najbolje da je Bandić premijer.., barem bi se nasmijao jednom dnevno. šonjo

  • rodman65 02.03.2012.

    Ne kažem da je gore navedeni scenarij jedini moguć, čak ne tvrdim niti da je nužno dobar ili da nema boljeg, ali mi se zdravorazumski čini u najmanju ruku kao ideja vrijedna razmatranja i javne rasprave, a ne ignoriranja. Ali ne, u novinama ćete samo naći pohvale kako HNB uporno brani tečaj kune svim sredstvima i bez obzira na posljedice. No, kad bi bilo prema gornjem scenariju, kad bi Hrvatska narodna banka otisnula novac i tako pokrila deficit, građanima bi bilo lakše, ali banke bi svakako 'popušile'. O takvim se idejama ne raspravlja pa nikad nećemo saznati 'što bi bilo kad bi bilo' jer naši guverneri ionako štite prije svega interese banaka, a ne građana ili države, zbog čega su, vjerujem, i Škreb i Rohatinski bili nagrađivani kao najbolji guverneri narodnih banaka od svojih svjetskih kolega. Prvi je čak nastavio raditi za Svjetsku banku, ako se ne varam, u Albaniji. Ne vjerujem da su im bankarske strukture te nagrade dale zato jer su štitili interese naroda, prije zato što su dosljedno provodili politiku bankarske oligarhije .

Komentiraj...
Vidi sve komentare