News

Komentari 131

Milanović: Uspjeha bivše vlade nije bilo, a naši tek dolaze

Milanović: Uspjeha bivše vlade nije bilo, a naši tek dolaze

Premijer je u Bruxellesu izrazio uvjerenje da je Hrvatska sposobna svrstati se među uspješne zemlje koje uz racionalnu potrošnju uspijevaju osigurati rast i investicije

Hrvatski premijer Zoran Milanović u Bruxellesu je izrazio uvjerenost da je Hrvatska sposobna svrstati se među uspješne zemlje koje uz racionalnu potrošnju uspijevaju osigurati rast i investicije, javlja HRT.

- Hrvatska je donijela racionalan, razuman i odgovoran proračun i to je, uz zadržavanje društvene empatije, jedini način kojim se može ići, rekao je premijer. 

- Vidimo kako Europa funkcionira tolika desetljeća. Postoje uspješni i postoje neuspješni. Europski socijalni model je lijep u teoriji, ali razlike među zemljama su velik, dodao je.

Milanović je prokomentirao i izjavu bivše premijerke Jadranke Kosor koja je rekla da je njezina vlada zaslužna za zadržavanje sadašnjeg kreditnog rejtinga. Premijer smatra da uspjeha te vlade nije bilo, a uspjesi sadašnje Vlade tek trebaju doći.

Milanović u Bruxellesu sudjeluje kao promatrač na sastanku vrha EU. Tijekom dvodnevnog summita dominantne će biti ekonomske teme. Čelnici 25 zemalja EU-a trebali bi potpisati ugovor o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u ekonomskoj i monetarnoj uniji.  Čelnici bi trebali i potvrditi odluku o dodjeli kandidatskog statusa Srbiji. 

U Bruxellesu je i Jadranka Kosor koja sudjeluje na summitu Europske pučke stranke (EPP), a glavna tema sastanka bit će pripreme za sastanak Europskog vijeća.

Najčitaniji članci