To je to što me zanima!

Milanović: Zar se poglavlja zatvaraju na časnu riječ?

Zoran Milanović se osvrnuo na Šeksovo obećanje da će se rasrpavljati o glasovanju dijaspore te inzistira da to bude u proceduri promjena Ustava
Vidi originalni članak

Sabor je u petak donio odluku o pristupanju promjeni Ustava. Odbor za Ustav u četvrtak je prihvatio skoro sve amandmane oporbe, osim onog najspornijeg, o glasovanju državljana koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj. Vladimir Šeks je obećao da će se o glasovanju dijaspore raspravljati u sljedećoj fazi promjena Ustava. Na to obećanje se osvrnuo Zoran Milanović (SDP) koji je upitao 'da li se u pregovorima s EU poglavlja zatvaraju na časnu riječ ili formalnim dokumentom'. On inzistira da se o biračkom pravu raspravlja u proceduri za ustavne promjene, jer je po njemu to jedini način da će se uopće raspravljati.
Po trenutnom prijedlogu Ustav se mijenja samo u dijelu vezanom za kraj pregovora i ulazak u EU, nezastarijevanje kriminala u pretvorbi i navođenje svih manjina u preambuli ustava. Amandman Dragutina Lesara koji je tražio referendum o ustavnim promjenama jednoglasno je odbačen.
Zastupnici su sa 123 glasa za potvrdili i dodatno slanje vojnika u Afganistan.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • nemam pojma 30.04.2010.

    jesi li ti milanoviću Hrvat? ili osječaš li se kao Hrvat? ili radiš li ti za Hrvatski narod? ili voliš li ti svoju domovinu? ili nas hebeš u zdrav mozak?

  • jazovac 30.04.2010.

    HRVATA je malo,SDP se svojim potezom želi odreći svih bosanski hrvata,Milanović je licemjer zeli se dokopat vlasti,nista nebi bilo bolje,nema više komunizma ni bratstva im jedinstva,samo cvrsti okrenuti sami sebi mozemo dalje

  • Ivana_Osk 30.04.2010.

    pa i treba ukinuti glasovanje dijaspore,i tako svi glasaju za hdz,neka dođu živjeti nazad u svoju zemlju,neka žive život kakav mi živimo i onda neka glasaju!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare