To je to što me zanima!

Milijan Brkić: 'Gospodin Bekavac je patološki lažljivac'

Milijan Brkić oštro je reagirao na optužbe bivšeg načelnika PU Splitsko-dalmatinske Blaženka Bobana i savjetnika župana za sigurnost i nacionalne manjine Marka Bekavca
Vidi originalni članak

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić reagirao je na izjave bivšeg načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave i sadašnjeg savjetnika župana Blaženka Bobana za sigurnost i nacionalne manjine te dugogodišnjeg člana HDZ-a Marka Bekavca, piše N1 televizija.

- Vi jako dobro znate tko radi sigurnosne provjere u Hrvatskoj. Ja nisam bio upoznat da se radi sigurnosna provjera niti imam utjecaj na izrade sigurnosni provjera - rekao je Brkić. 

 - S obzirom na to očito je da je gospodin Bekavac patološki lažljivac i kao takav nije mogao konkurirati za mjesto u sustavu državne uprave - rekao je Brkić u Saboru.

'Nikud ja ne idem'

Upitan razmišlja li o tome da sam odstupi s pozicije, Brkić je kratko rekao: 'Nikud ja ne idem.'

Podsjetimo, bivši načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave i sadašnji savjetnik župana Blaženka Bobana za sigurnost i nacionalne manjine te dugogodišnji član HDZ-a Marko Bekavac optužio je u utorak na konferenciji za novinare ravnatelja SOA-e Daniela Markića da ne vlada sustavom 'jer mu miševi kolo vode'. 

Ustvrdio je da ga ucjenjuju Brkić i Karamarko.

On se kao kandidat za predstojnika Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije, kako je rekao, suočio sa spoznajom o paralelnom sustavu unutar Sigurnosno-obavještajne agencije koji su uspostavili pojedinci koji se u samovolji koriste državnim institucijama za svoj privatni interes. To i sigurnosna provjera koja je nad njim provedena dok se natjecao za to radno mjesto bili su povod da sazove konferenciju za novinare.

Uzrok svemu - kamenolom?

- Tražim ostavku i kazneni progon gospodina Markića, koji očito nije dorastao funkciji koja mu je provjerena. Upao je u kokošinjac Milijana Brkića i Tomislava Karamarka. U vrijeme dok su oni imali vodeće uloge u SOA-i zaposleno je više od 200 ljudi koji nisu prošli sigurnosnu provjeru ili su je pali - ustvrdio je i dodao da je uzrok svemu tome kamenolom Vilinjak, u blizini njegova rodnog mjesta Lovreća, koji 'eksploatira Brkićev ortak Nikola Katić' - kazao je Bekavac. 

 Rijetko kad su Brkić i Karamarko došli u Splitsko-dalmatinsku županiju da nisu otišli i kod njega. Organizirao sam peticiju mještana protiv kamenoloma i tada su mi počela stizati upozorenja: Katić mi je rekao da sam 'prvi počeo rat', a Brkić je dva puta osobno intervenirao zbog toga - izjavio je Bekavac na konferenciji za novinare.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Lun@777 10.10.2018.

    Laže selo... lažu ljudi... samo Brkić NE. Da, na kraju će tako ispasti, svi su notorni lažljivci, jedino kompilator priča istinu. Potvrdilo se to kroz diplomski rad. Vjerodostojnost na visini naše najveće kradoljubne stranke.

  • ljubica ljubičica_1 10.10.2018.

    Svi lažu samo on ne!Vidjeli smo kada je prepisa diplomsi rad .Pa ko tu laže?Vjerujem Bekavcu .

  • škver 09.10.2018.

    Gosp Bekavac je čovjek koji zna svoj posao .

Komentiraj...
Vidi sve komentare