To je to što me zanima!

Militanti: Platite 5,6 milijuna dolara ili ćemo smaknuti taoce

Osim otkupnine militanti traže da Njemačka ukine potporu američkim akcijama protiv Islamske države. Rok im je 15 dana, zaprijetili su u poruci na Twitteru
Vidi originalni članak

Islamski militanti koji su u travnju oteli dvoje Nijemaca na jugu Filipina, preko Twittera su zatražili otkupninu od 5,6 milijuna dolara i da Njemačka ukine potporu američkim akcijama protiv Islamske države. U koliko ne udovolje njihovim uvjetima u roku od 15 dana, ubit će Stefana Okonek (71). S njim je zatočena i Henrike Dielen (55).

Njemačka vlada potvrdila je da zna za nove prijetnje te su osnovali grupu koja radi na oslobađanju taoca . No, kažu, politiku prema ISIL-u neće mijenjati. The Guardian javlja kako Njemačka još uvijek nije direktno upletena u vojne akcije protiv ISIL-a, no obećala je logističku potporu te će pomoći u obučavanju Kurda.

Francuska je u međuvremenu ponovno bombardirala militante u Iraku , javlja CNN.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • dabadabadu 26.09.2014.

    prek koljena i udri stapom od metle nema druge bar ovakvi nerazumiju drugaciji jezik.Sto im je osijecaju nepravdu,pa ubijaju druge a sto je to stvaraju nepravdu prema drugima jer je to za njih lijek.Najbolje to cijeli svijet da gleda kolko je njima to lose jer se kao za njihove probleme niko nezanima pa stvaraju svijetu probleme.Samo sto svijet svoje probleme tako ne rijesava pa ih nedozivljavamo ko ljude neg zivotinje.Pa ako ste takvi i nepokazujete milost ili spremnost na suradnju sto je onaj dio nas koji nas cini ljudima.Onda ste vi svijetu najveci problem koji ce se rijesit jer niko nece kruhom kad ti kamenom al to ovaj jos nije shvatio pa se pravi i dalje glup ili je glup :)

  • roki10 26.09.2014.

    Tko Ide u te Zemlje Siriju, Irak kao turista ili znatiželjac, taj čovik je maloumac, ništa drugo i nije zaslužio nego da mu odrube glavu,kakvi Dolari i Bakarači. Sami su krivi!

  • mariocalabrese 26.09.2014.

    Doslo vrjeme nitko vise nece da radi sve vise partizanije i svi traze nekakve pare za pravljenje gluposti ?. Ovi jos nisu legalizovani kao nasi partizani iz 91 godine ali kako je krenulo sve je moguce malo pomalo ode ovaj ludi ludi svijet u mp3.

Komentiraj...
Vidi sve komentare