To je to što me zanima!

Miljenić o Mladineu: Nije se poštivao rok i postoje sankcije

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić komentirao je slučaj Vinka Mladinea protiv kojeg je odbačena optužnica jer je državno tužiteljstvo zakasnilo s podizanjem optužnice
Vidi originalni članak

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić komentirao je slučaj Vinka Mladinea protiv kojeg je odbačena optužnica jer je državno tužiteljstvo zakasnilo s podizanjem optužnice.

- Ne znam detalje o tom predmetu. Zakon je jasan. Svi sudionici postupka imaju prava i obveze, jedna od njih je poštivanje rokova. Sankcija za to je da se odustalo od kaznenog progona. Neću ulaziti u to je li netko pogriješio. Ako postoji zakonski rok moramo se toga držati jer inače nastupaju posljedice - rekao je Miljenić.

Kada Državno odvjetništvo upiše u upisnik kaznenih prijava da je istraga gotova, u roku od 30 dana mora podići optužnicu. Previdom zamjenika zagrebačkog županijskog odvjetnika to ovaj put nije napravljeno.

Tako sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, Tanja Pavelin Borzić, nije imala izbora. Odbacila je optužnicu protiv Vinka Mladinea (72) i Mihe Zrnića Marinovića (58), koje je tužiteljstvo teretilo da su Fond za zaštitu okoliša oštetili za više od 46 milijuna kuna.

Iz zagrebačkog tužiteljstva su priopćili da će pokrenuti stegovni postupak protiv zamjenica odgovornih za propuštanje roka, nakon čega će Državno odvjetništvo podnijeti Županijskom sudu u Zagrebu prijedlog za obnovu postupka protiv Mladinea.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • zagi 24 18.12.2014.

    Pa nisu nam bez veze kod pristupanja u EU najviše prigovarali za pravosuđe

  • 17.12.2014.

    .... a mnogi obespravljeni hrvatski građani znaju samo gunđati, kukati i kopati po kantama za smeće. Kopajte i gunđajte i dalje, a osumnjičeni za korupciju koji imaju po nekoliko stotina milijuna kuna neka uživaju u vilama i hotelima.

  • Penzić62 17.12.2014.

    Prokleti bili mafija u državnom odvjetništvu, ista je to banda

Komentiraj...
Vidi sve komentare