To je to što me zanima!

Miloševićev šljam na slobodi! Iz Haaga puštaju zločinca čije su Knindže harale po Hrvatskoj

Franko Simatović, srpski ratni zločinac, Slobin Hrvat i šef tajne policije, izlazi iz Haaga zbog zdravstvenog stanja, prenio je Kurir. Simatović je osuđen za zločine u Hrvatskoj odakle je porijeklom i u BiH
Vidi originalni članak

Kako prenosi Kurir, Franko Simatović zvani Frenki, zloglasni srpski ratni zločinac, inače porijeklom Hrvat, izlazi iz Haaga zbog zdravstvenih razloga! Vijest je objavio i B92 koji piše kako se Simatovića vraća u Srbiju. Kako navode, zločinca puštaju na privremenu slobodu jer u zatvoru ne može primiti terapiju. 

Simatovića je nedavno Haag osudio na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, zajedno s još jednim zločincem Jovicom Stanišićem.

KOMENTIRA: IGOR ALBORGHETTI Zadnja odluka Haaga je presuda Hrvatu koji je služio krvavom projektu velike Srbije

Osnovao Knindže, učio zločinca Kapetana Dragana

Taj proces protiv ovog Miloševićevog šljama  trajao je punih dvadeset godina, a sad zločinca navodno puštaju. Haag ih je, podsjećamo, osudio za udruženi zločinačku poduhvat koji je za cilj imao nasilno uklanjanje nesrpskog stanovništva kroz cijelo trajanje rata i agresije u Bosni i Hercegovini.

Ovom presudom proglašeni su krivim i za zločine u Bijeljini, Zvorniku, Doboju, Trnovu, Bosanskom Šamcu i Sanskom Mostu. Stanišić i Simatović osuđeni su i zbog zločina koji su srpske paravojne postrojbe počinile i u Hrvatskoj.

Utvrđena je i odgovornost Stanišića i Simatovića za ratne zločine koje su Arkanove postrojbe počinile u Dalj Planini u Hrvatskoj.

Slobin Hrvat i šef tajne policije

Simatović je bio šef specijalnih jedinica Službe državne bezbednosti, osnivač je zloglasnih Knindži i obučavao je još jednog zločinca, Kapetana Dragana.

Zajedno s Arkanovcima, Knindže su odgovorne za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, a sve su radili po naputku zločinca Slobodana Miloševića.

PRAVOMOĆNO Zadnja presuda: Miloševićev šljam Stanišić i Simatović dobili su svaki po 15 godina zatvora!

Završetkom ratova ušli su u sastav srpskog MUP-a, iako su tijekom polovice devedesetih djelovali neslužbeno pod Frenkijem i njegovim šefom Jovicom Stanišićem.

Spojili su se u jedinicu za antiteroristička djelovanja i postali su i slubženo najmoćniji kriminalci. Imali su borbene helikoptere, oklopna vozila, protuzračne topove...

Jedno vrijeme su ratovali i na Kosovu, a nakon rata zbližili su se s pripadnicima Zemunskog klana.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Lunasol 19.09.2023.

    Sramota za sud , sad ce kao i Šešelj uživati .

  • žkime 31.08.2023.

    Još jednom se vidi koliko smo mi nebitna karika u EU.

  • Otrovni Jezik 31.08.2023.

    A naša diplomacija opet šuti umjesto da arlauče po ssvim medijima. Jedini uvjet za puštanje iz zatvora zbog zdravlja je takav da i njegove žrtve isto mogu otići zdrave i slobodne doma. U protivnom, doživotna kad već nema konopa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare