To je to što me zanima!

Milovanović je već ubijao postavljenim eksplozivom?

Radmila, majka Željka Milovanovića, kaže kako ne vjeruje da je on ubio Ivu Pukanića. Tvrdi da je policija našla samo dva pištolja i neke gluposti
Vidi originalni članak

Nema puno ljudi koji znaju sastaviti takvu eksplozivnu napravu, rekao nam je Uroš Pena, ravnatelj policije Republike Srpske, i tako potvrdio kako tamošnja policija sumnja da bi Željko Milovanović mogao biti odgovoran i za dva napada eksplozivom u Bosni i Hercegovini. Riječ je o eksploziji u studenom u Banjoj Luci koja je ubila Milana Vukelića i teško ranila još dvoje ljudi. Vukelić je navodno bio na tragu da otkrije mafijaška poslovanja, što je navodno i bio motiv za njegovo ubojstvo. U siječnju 2008. eksplozija je odjeknula i na autobusnom kolodvoru na Palama. Ubijeni su Vlatko Mačar i Mladen Vlaški. Mačar je bio poznat policiji po brojnim kaznenim djelima, a njegovo ubojstvo navodno je bilo rezultat mafijaškog obračuna.
Policija RS-a 31. pokušala je listopada uhitii Milovanovića u kući njegova djeda, u selu Majevac kraj Doboja. Pobjegao im je desetak minuta prije nego što su upali u kuću. Navodno je prisluškivao radiovezu policije i tako otkrio da dolaze po njega.
Istodobno su mediji u BiH objavili razgovore s Milovanovićevom majkom Radmilom. Željko Milovanović posljednjih godinu i pol stanovao je u Doboju, u stanu sa suprugom Bojanom i desetogodišnjim sinom. Navodno je u istoj ulici imao još jedan unajmljeni stan, u kojem se krio. Dan nakon atentata u Zagrebu Milovanović je došao kod majke u djedovu kuću. Majka Radmila kaže kako ne zna gdje je njezin sin bio prije toga ni kamo je otišao.
- On da je ubio novinara? Bože sačuvaj. Meni je rekao da je neku novinarku spasio iz Hrvatske. Gonili su je neki, a on ju je prebacio u Bosnu. Imam njenu knjigu, koju mu je dala prije godinu dana - rekla je Radmila bosanskom dnevnom listu i pokazala knjigu "Čuvaj guzu i ne misli na smrt" Daliborke Kiš Juzbaša. U kući u kojoj još živi Radmila policija je pronašla motociklističku kacigu kakvu je nosio ubojica koji je dovezao moped pun eksploziva na parkiralište Nacionala te oružje, mobitele i SIM kartice, GPS sustav, ručne radiostanice, opremu za praćenje osoba, dokumente, među kojima i putovnicu SAD-a, te novac. - Policija je našla dva pištoljčića i neke gluposti - kaže majka Radmila. Ispred kuće i dalje stoje parkirani Milovanovićevi automobili, Opel Frontera subotičkih registracija, Opel Omega podgoričkih pločica i Ford s registracijskim pločicama BiH.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zlundralo 04.11.2008.

    e moja radmilo...rodila si kopile bolesno...i stvarno si ga fino odgojila.....nadam se da si ponosna na svog sineka.....

  • lordds 04.11.2008.

    Tresla se brda rodio se mis, Sad tolko napuhavanje oko toga a za mjesec dana ni glasa!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare