To je to što me zanima!

Mimica će dobiti povjerenje, ali mora odgovoriti na još pitanja

Hrvatski kandidat za povjerenika Europske komisije Neven Mimica dobit će povjerenje Europskog parlamenta no morat će odgovoriti na dva, tri dodatna pitanja
Vidi originalni članak

Hrvatski kandidat za povjerenika Europske komisije Neven Mimica dobit će povjerenje Europskog parlamenta, javlja HRT. No hrvatski će kandidat za mjesto u europskoj vladi trebati dodatno pismeno objasniti svoje odgovore na dva-tri pitanja. Na dodatnim pitanjima su ustrajali pučani i to navodno kako bi dobili od Mimice jamstvo  da će Bruxelles financirati predviđene projekte čak i ako dio proračuna Unije, namijenjen zaštiti potrošača, bude smanjen.

Mimica je, podsjetimo, u utorak puna tri sata odgovarao na 60-ak pitanja EU povjerenika.

Nakon ispitivanja Zastupnički klub socijalista i demokrata u Europskom parlamentu ocijenio je nastup Nevena Mimice dobrim, poštenim i vjerodostojnim. Smatraju da nije obećao ništa što ne može ispuniti. S druge strane, Klub zastupnika Europske pučke stranke (EPP) traži od Mimice da konkretnije odgovori na pitanja zastupnika prije nego što ga imenuju kao povjerenika za zaštitu potrošača. 

EPP od Mimice, kao budućeg povjerenika za zaštitu potrošača, traži da osigura odgovarajuće transponiranje europskog u nacionalna zakonodavstva država članica, te da se obveže da će brzo pokrenuti postupak protiv onih zemalja članica koje ne poštuju europske zakone. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Grim Reaper 21.06.2013.

    moze li dicni Mimica odgovoriti kada ce doci kraj monopolistickom ponasanju u toplinarskom sektoru, pogotovo u segmentu gdje se pod okriljem Zakona koji su u suprotnosti sa pravnom stecevinom EU, pogoduje raznoraznim toplanama diljem EU na nacin da gradjani odn. potrosaci ne mogu ili mogu pod gotovo nemogucim uvjetima izaci iz sustava grijanja ako se nalaze na zajednickom brojilu... kako tumaci cinjenicu da se aktualnim zakonima dozvoljava (poradi potrebe 100 potpisa stanara) zadiranje u privatno vlasnistvo koje je u EU svetinja, nepostivanje slobode trzisnog natjecanja (jer potrosac nema pravo na odabir, vec mu je nesto nametnuto) i potice nepostenu i agresivnu poslovnu politiku tvrtki koje vrse distribuciju toplinske energije jer sukladno nemogucnosti da se korisnik izdvoji oni kreiraju cijene kakve zele na trzistu, jer to jednostavno mogu, a korisnik ne moze odbiti koristiti njihovu uslugu i nakaradni Zakon im to omogucava... gdje je tu zastita okolisa, usteda energije, prava potrosaca i slobodno trzise...

  • ivokap 06.06.2013.

    Zna li tko koje su ovlasti i obveze jednog EU povjerenika?

  • magdalena63 06.06.2013.

    Evo, imam ja jedno pitanje za poštovanog gospodina: g. Mimica, što ste dosada uradili po pitanju zaštite hrvatskih potrošača ??????? Budući da ćete odsada "štititi" potrošače diljem lijepe nam EU !

Komentiraj...
Vidi sve komentare