To je to što me zanima!

Ministar Banožić čestitao kadetima Hrvatskog vojnog učilišta 'Dr. Franjo Tuđman'

Na kraju je ministar obrane zahvalio obiteljima kadeta i prijateljima koji su ih podupirali na tom njihovom putu i koji su im ugradili moralne vrijednosti i ljubav prema Domovini
Vidi originalni članak

Ministar obrane poslao je čestitku kadetima 14. i 15. naraštaja diplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja i 15. i 16. naraštaja preddiplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja Hrvatskoga vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“.

POHVALIO NJIHOV TRUD Banožić se sastao s vojnicima koji zbog odlaska u NATO idu u Poljsku: 'Ponosan sam na njih'

- Od danas krećete novim životnim putem koji će pred vas kao mlade ljude stavljati brojne izazove. Upravo zato, od vas očekujem da uvijek birate put upornosti, profesionalizma i dosljednosti- rekao je u ponedjeljak ministar Mario Banožić, ističući kako je vojnički poziv častan poziv služenja Domovini i hrvatskom narodu u svakoj prilici i kako vjeruje da će svatko od njih biti na ponos cijeloj Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane.

- Ispred vas je budućnost i vi ste budućnost Hrvatske vojske, ali nikada nemojte zaboraviti temelje koje su postavili hrvatski branitelji; uspomenu na njih nosite časno i ponosno, učite od njih!- poručio je kadetima.

PILOT JE OPERIRAN I OPORAVLJA SE Banožić i Dalić posjetili pilota ozlijeđenog u padu aviona MiG-21 kod Voćina: Vi ste inspiracija!

Na kraju je ministar obrane zahvalio obiteljima kadeta i prijateljima koji su ih podupirali na tom njihovom putu i koji su im ugradili moralne vrijednosti i ljubav prema Domovini.

Promovirano je 118 kadeta (od kojih 40 žena) 14. i 15. naraštaja diplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja i 15. i 16. naraštaja preddiplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja. Među promoviranima je 10 stranih stranih polaznika, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova, stoji na kraju priopćenja iz Ministarstva obrane.

OBUČAVAT ĆEMO UKRAJINCE? Banožić šuti o pregovorima s Ukrajinom, nove planove otkrio njihov ministar obrane Reznikov

Na današnjoj Akademskoj promocija polaznika preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja sudjelovao je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je kadetima, uz ostalo, rekao da su, odabravši vojnički poziv, odabrali težak i zahtjevan posao za koji je potrebno puno samoprijegora i samokontrole. Poručio je kako im je primarni zadatak obrana hrvatskih interesa, njezinih pogleda na svijet.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • problematik 16.01.2023.

    Ministar Banožić-pametnom dosta!

Komentiraj...
Vidi sve komentare